Més de 20 anys avalen l’experiència del Centre de l’Opositor en la preparació d’oposicions a funcionari públic

El Centre de l’Opositor és un centre de formació, homologat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Interior, especialitzat en oposicions que ofereix la seva preparació i ajuda amb la tramitació de documents per poder accedir a elles. Tenen una experiència de més de 20 anys i el seu equip professional compta amb llicenciats i diplomats en Dret, Psicologia, Atenció Tècnica Sanitària, INEF i funcionaris dels cossos policials. Parlem amb el seu director, Pablo Muñoz.

S’escolta molt la paraula oposicions però exactament què és una oposició?

S’ha d’emmarcar en l’accés a la Funció Pública, és a dir, en un treball fix per sempre a l’Administració, ja sigui estatal, autonòmica o local i consisteix en realitzar un procés de selecció de personal que un cop superades unes proves teòriques, físiques, d’idiomes (català) i psicotècniques es pot aconseguir una plaça de funcionari o de personal laboral.

Quins requisits ha de complir una persona per poder preparar-se una oposició?

El requisit essencial és tenir més de 16 anys. A partir d’aquí, segons cada especialització d’oposició poden demanar uns requisits o uns altres, com per exemple, tenir un nivell de titulació determinat (ESO, batxillerat, etc.) o tenir un permís de conduir d’alguns vehicles.

Quines oposicions i places hi ha previstes per què es convoquin en el que queda d’any?
Enguany l’Administració central ha aprovat l’oferta més gran dels últims anys amb 20.280 places públiques i la Generalitat ha aprovat 7721 a banda de l’oferta dels ajuntaments que pot arribar a sumar un total de 5000 places pel 2017.

Ara les que estem preparant són de diverses categories. Per una banda, hi ha tres places per auxiliar d’administratiu a més a més de la borsa de treball. D’altra banda, en breus es convocaran 2345 per Correus, ja sigui per treballar de carter d’oficina o repartiment.

Altres convocatòries a Catalunya pel que queda de 2017 són 226 places d’Auxiliar Administratiu per l’Institut Català de la Salut (ICS), 100 de zeladors per l’ICS, 150 places de Bombers, 45 d’Agent Rural i d’altres cossos com Auxiliars de l’Agència Tributària, de la Seguretat Social, de l’INEM, etc.

En el que queda de 2017 s’obrirà convocatòria d’oposicions per l’Institut Català de la Salut, auxiliars administratius, bombers i agents rurals entre d’altres

Com són les vostres classes de preparació i quines tècniques d’estudi seguiu?

Per cada una de les oposicions que preparem, intentem fer petits grups i així impartir la classe de forma grupal. En alguns casos que per horaris la persona no pugui assistir o bé perquè no hi ha més alumnes que vulguin preparar l’oposició també impartim classes individuals.
Les tècniques d’estudis no deixen de ser les mateixes que per qualsevol curs escolar i inclouen la lectura i el subratllat, esquemes i mapes conceptuals. Es demana als alumnes que es preparin el temari en funció de la matèria que es treballarà els següents dies de classe.

Es parla de coses diferents quan diem plaça i borsa de treball. Podries diferenciar-les?

Des de l’administració s’ofereixen unes determinades places que cobreixen les persones amb la nota més alta. A partir d’aquí, les següents persones entren a una borsa de treball que els permetrà cobrir places d’interins.

Tot i que el treball com a funcionari interí és temporal hi ha algunes categories que triguen anys en cobrir-se de forma que en cas que es tornin a convocar noves places, una persona que hagi estat interina tindrà uns punts que se li afegiran a la nota amb més possibilitats d’aconseguir finalment la plaça desitjada.

S’ofereix borsa de treball sense oposicions?

En casos molt excepcionals i quan hi ha una urgència extrema de cobrir les places. És el cas de les places pels jutjats que s’obriran del 16 al 30 de Setembre i només s’haurà de presentar la sol·licitud.

A banda de la preparació d’oposició oferiu altres serveis. Quins són?

Pel que fa a les oposicions ens encarreguem també de tramitar la sol·licitud, assessorar, documentar i informar als nostres alumnes perquè puguin aconseguir el treball.

A banda de les oposicions, també col·laborem amb algunes empreses perquè també impartim altres cursos. Tenim una oferta de cursos variada i individualitzada que compta amb els cursos de vigilant de seguretat, de controlador d’accessos, curs de carreter i curs de prevenció de riscs laborals.CENTRE DE L’OPOSITOR
Av. Francesc Macià, 96
08800 Vilanova i la Geltrú
Teléfono: 93 816 00 44
centredelopositor2005@yahoo.es
http://www.centredelopositor.com/