Canyelles reforça la trama urbana amb inversions en regularitzar les urbanitzacions

Canyelles ha apostat aquest mandat per consolidar les urbanitzacions del municipi amb l’objectiu clar de reforçar la trama urbana i regularitzar la situació de les famílies que hi viuen. L’ordenament urbanístic i la dotació de serveis a tots els sectors és una de les màximes prioritats del consistori, segons apunta la seva alcaldessa, Rosa Huguet, que recorda que “el municipi té diversos projectes urbanístics en marxa seguint un exhaustiu pla de treball amb el clar objectiu de reduir els dèficits històrics i millorar la qualitat de vida dels veïns”.

La urbanització de les Palmeres és un dels exemples més clars i representa la gran aposta d’aquest mandat ja que després de quaranta anys, les obres s’han desencallat i, per fases, ja s’està adequant a la realitat de les famílies establint quotes baixes per evitar que el cost sigui un maldecap per als veïns: “s’han fet importants actuacions sobre la xarxa de sanejament, com ara la construcció d’una estació de bombeig d’aigües residuals. També s’està avançant en la pavimentació dels carrers i la brigada municipal està fent els treballs per millorar els accessos als habitatges”, apunta l’alcaldessa Rosa Huguet. El proper pas serà la instal•lació del nou enllumenat públic, prevista per aquest mateix any. I posteriorment s’abordarà el clavegueram i la millora de la xarxa d’aigua.

El municipi duu a terme diversos projectes urbanístics per reduir els dèficits històrics que patien les urbanitzacions i millorar la qualitat de vida de les famílies que hi viuen

Paral·lelament, Canyelles també treballa en la consolidació de la urbanització de Vora Sitges: “s’estan fent els treballs inicials de pavimentació, unes obres prèvies que duu a terme l’Ajuntament com a pas previ al procés d’urbanització del sector, que acabarà de dotar-lo de tots els serveis necessaris”, puntualitza Huguet. L’Ajuntament de Canyelles ha reprès el procés urbanístic de Vora Sitges amb la posada al dia del projecte de reparcel•lació, que s’està refent. El procés urbanístic es va aturar fa deu i ara s’ha tornat a posar en marxa amb un format similar a de les Palmeres, per fases i amb quotes assumibles per als propietaris.

A més d’aquests processos urbanístics, el municipi afronta també nous projectes de reparcel•lació a Daltmar i Muntanya del Mar; es treballa en la recepció de Califòrnia; i s’impulsen diverses actuacions de manteniment i millora dels espais públics i dels serveis generals. L’objectiu final és anar sumant les urbanitzacions a la trama urbana per tal que tot els veïns gaudeixin de serveis similars: “una de les nostres màximes preocupacions és tenir cura que tot estigui en ordre i vetllar pel manteniment d’aquests serveis i de la qualitat de vida dels veïns. És molt important continuar funcionant, tot i les dificultats”, defensa l’alcaldessa Rosa Huguet, que recorda que el municipi té onze urbanitzacions i diversos nuclis urbans, amb diferents realitats, particularitats i problemàtiques.