Vilanova obre una convocatòria d’ajuts per rehabilitar habitatges a canvi d’incloure’ls a la bossa de lloguer social

“Malauradament la demanda d’habitatges de lloguer social, lluny d’aturar-se augmenta”, afirma Griselda Fernández, cap de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l’entrevista que ha concedit a l’Eix Diari. Moltes famílies amb una situació econòmica precària no troben sortida al mercat de lloguer convencional, que comença a pujar el preu. L’administració pública amb la vocació d’atendre la demanda social i garantir un habitatge a totes les persones que ho demandin ha posat en marxa un seguit de mesures per incentivar la cessió d’habitatges de lloguer a la bossa social.

L’Ajuntament de Vilanova a través de l’Oficina Local d’Habitatge obrirà a partir del dia 30 d’octubre i fins el dia 30 de novembre una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges desocupats destinats a lloguer social. Les persones que tinguin en propietat un habitatge desocupat i requereixi d’alguna obra de rehabilitació o reforma poden sol·licitar, l’ajut a través de l’Oficina Local d’Habitatge, a condició que aquests habitatges siguin destinats a lloguer social a través de la Borsa de mediació en Lloguer Social o bé incorporats al parc d’habitatges de lloguer social de Vilanova i la Geltrú.

Dues noves figures jurídiques permetran a l’administració pública forçar a les entitats bancàries posar habitatges buits al lloguer social

A canvi l’Ajuntament s’encarregarà de les obres de rehabilitació, reforma i posada al dia dels habitatges directament o bé subvencionant econòmicament les obres que siguin realitzades pels propietaris dels immobles segons s’acordi en el document de cessió de l’habitatge. “La idea és que aquells particulars que vulguin posar al mercat de lloguer un habitatge però no poden fer front a les tasques de rehabilitació. Els rehabilitem amb diners municipals i posem els immobles a disposició de les persones vulnerables”, explica Griselda Fernández.

A la màxima responsable de l’Oficina Local d’Habitatge explica en aquesta entrevista els detalls d’aquesta operació de la rehabilitació. Griselda Fernández també explica l’aplicació de dues figures jurídiques que poden ajudar a augmentar la bossa de lloguer social. Es tracta de l’expropiació de l’ús de fruit d’immobles d’entitats bancàries que fa més de dos anys que no tenen utilitat. A través d’aquesta figura l’Ajuntament podrà forçar i gestionar el lloguer sense que l’entitat perdi la titularitat ni deixi d’ingressar els diners del lloguer social. La segona figura jurídica que permetrà treballar per ampliar el lloguer social és el dret de tempteig de les administracions públiques que tindran quan les entitats financeres vulguin comercialitzar un habitatge.


OFICINA LOCAL D’HABITATGE

Plaça de la Vila, 8 1r pis
08800 Vilanova i la Geltrú
Telf. 93 816 90 31
e-mail: habitatge@vilanova.cat
Pàgina web