La tardor i l’hivern són l’època ideal pels tractaments de taques i la depilació làser

Una cosa ben coneguda per tothom és que la pell és l’òrgan més gran del cos humà. Però la tractem com es mereix? L’exposició als raigs del sol durant l’època estival i els clors de les piscines deshidraten la pell, fan que aquesta també perdi elasticitat i es pot observar fàcilment l’aparició de noves taques o taques que es donaven per desaparegudes. El moment ideal per tractar-les és la tardor i l’hivern ja que l’exposició al sol és inferior a la dels mesos d’estiu i es permeten fer diversos tractaments. “El que es tracta és de deixar la pell a punt després de l’excés del sol, la platja i l’aigua i posar-la a punt per afrontar el fred, on la pell també es pot estressar” explica una de les sòcies del centre d’estètica Dafne Vilanova.

El tema que més acostuma a preocupar són les taques perquè són les que queden en més evidència després del sol”, destaca la sòcia de Dafne Vilanova, Ana Pujol. El bronzejat de les pells durant l’estiu és la protecció que fa la melanina a la pell. Si hi ha alguna zona irritada o que necessita més protecció el que fa la melanina és concentrar-se en aquell punt, que al final el que acaba sent és una taca: “La taca és el resultat d’una protecció. Si tu tens la pell sempre ben hidratada i cuidada la taca no sortirà perquè la cèl·lula no necessitarà protegir-se”, explica Ana Pujol.

Dafne Vilanova ofereix un servei de depilació làser amb tres freqüències combinades ideals per acabar amb el pèl

Per a la problemàtica de les taques a Dafne Vilanova tenen dos tipus de tractaments. D’una banda, a cabina amb llum polsada o bé amb tractaments amb àcids i un manteniment a casa: “A casa és com una exfoliació molt més petita que la de les cabines però que va regenerant teixit”. Aquests tractaments el que fan és fer un peeling molt fort per fer desaparèixer o atenuar la taca i, per tant, la pell es queda molt sensible. En els mesos amb els raigs de sol més forts, si es fan aquests tractaments, la pell es crema amb molta facilitat.

Després de fer aquest tractament, ambdues sòcies insisteixen en el manteniment a casa. “Nosaltres no fem miracles, això ho tenim clar, i hi ha taques que no desapareixen i es poden atenuar, però n’hi ha que sí desapareixen i si no hi ha una bona cura de la pell, acabarà tornant a sortir”, explica Ana Pujol.

Aquesta cura de la pell durant tot l’any però, sobretot, durant el següent estiu no implica posar-se cremes que generen pantalles totals contra el sol. “T’has de protegir, però no amb pantalles totals perquè el nostre cos necessita el sol, és font de vida, i tapar-nos d’ell és contraproduent perquè no ens aporta les vitamines que necessitem”, destaca Marina Andreu.

L’altre tractament ideal per fer en aquesta època de tardor-hivern és la depilació làser. Tot i que actualment es pot fer durant tot l’any, la poca exposició al sol permet aprofitar més les sessions. “Nosaltres no funcionem per bonus. Creiem que cada pèl té unes necessitats i uns temps diferents, a vegades fer-te moltes sessions seguides és una pèrdua de temps”, argumenta Ana Pujol. A Dafne, aproximadament, programen una sessió cada dos mesos. El pèl que cremes amb el làser triga en caure des d’uns dies fins una setmana i triga en tornar a sortir a tot el cos. A més a més, és un pèl que va perdent gruix i color. “Si quan vens a la sessió no tens prou pèl, no la farem, la deixarem per més endavant, per això aprofites més les sessions de tardor i hivern perquè no tens la mateixa urgència que si és estiu, vols anar a la platja i te la fas igualment encara que tinguis quatre pèls”, comenta Andreu.

Les pells més blanques amb pèl negre són les que tenen més benefici del làser perquè se li pot donar tanta potència com vulguin ja que com aquesta pell blanca no té melanina, la pell no es cremarà. “Com més s’acosta el color del làser al color del pèl, més problema hi ha també”, diu Marina.

El sistema de depilació làser que utilitzen a Dafne és un capçal amb una combinació de tres freqüències diferents: díode, fotodepilació i làser. A més cal destacar la incorporació d’un software que detalla el tipus de sessió que necessita la persona. “Cada vegada que vens amb una microcàmera et va analitzant el pèl i et diu si necessites més d’un dels tipus de freqüències o una combinació, el que sigui”, explica Ana.

A banda dels tractaments de taques i depilació làser que recomanen per fer aquesta tardor – hivern, a Dafne Vilanova ofereixen altres serveis estètics com tractament d’arrugues, cicatrius, lesions vasculars o massatges relaxants, entre d’altres.


DAFNE Vilanova

C/Menéndez Pelayo, 23
93 810 05 05
centredeesteticadafne@gmail.com