L’Arbre: Espai per a la salut, el moviment i l’ànima

Atendre les persones d’una forma holística (de manera integral) implica que se les atengui des dels diferents vessants de la salut incloent-hi la física, l’emocional, la mental i l’energètica o espiritual. Aquesta és la filosofia que comparteixen els professionals de L’Arbre. “S’ha d’anar més enllà d’una visió superficial de la salut, tenint en compte tant l’estat emocional com els estils de vida (les relacions, l’activitat física, la forma en què la persona s’alimenta…). De fet, l’alimentació representa el 80% de la salut”, destaca la naturòpata i nutricionista Mireia Ventosa.

És per aquest motiu que la consulta de dietètica de L’Arbre va més enllà de la visió convencional de la nutrició com a alimentació equilibrada. A més, té en compte la constitució i la condició o forma de ser de la persona. Complementa, amplia i aprofundeix l’aproximació merament biològica, treballant conjuntament la part fisiològica-nutritiva, l’emocional i l’energètica.

En paraules de Mireia Ventosa: “Tracto de promoure una alimentació conscient ja que, tenint present la personalitat i també els factors externs, puc indicar quins tipus d’aliments contribuiran a la millora de la seva salut. Per exemple, si tu fossis una persona introvertida, dèbil i fredolica no et recomanaria aliments que refredin”. La nutricionista explica que hi ha dos tipus d’aliments, els yin i els yang. Els aliments yin refreden, dispersen i inflamen, mentre que els yang escalfen, concentren i tensen.

“No ens volem centrar en els símptomes, sinó en la causa que ha provocat aquest estat al cos”Mireia Ventosa

Una aproximació integral a la salut de les persones no només comporta la part preventiva, sinó també l’acompanyament durant els processos de recuperació de l’equilibri físico-emocional, corporal i energètic, a través de diferents metodologies com la Integració Somato Respiratòria, la Sanació Prànica o l’Osteopatia Bioenergètica Cel·lular.

La Integració Somato Respiratòria (ISR) és una tècnica que ajuda a connectar la persona amb sí mateixa i l’ajuda a descobrir-se a través de la respiració. “A través d’una tècnica molt senzilla, facilitem que la persona connecti amb les parts del cos que demanen ser escoltades, cosa que no estem habituats a fer. Ignorem els senyals interns que ens van arribant al llarg de la vida. I aquesta falta d’escolta, sovint es tradueix en desequilibris interns i fins i tot dolències o malalties”, explica la Mireia. L’objectiu d’aquesta tècnica és aconseguir canviar els patrons que bloquegen la persona en la seva vida i facilitar-li el descobriment dels recursos més adequats a la seva forma de ser. “De l’escola, de casa o de la societat, aprenem, recollim i fixem patrons o pautes generals que potser no són adequades per a nosaltres”, destaca la Mireia. Les sessions d’ISR poden ser tant individuals com grupals o col·lectives. La diferència recau en qui transforma aquests patrons. D’una banda, en les teràpies personalitzades és el terapeuta qui ajuda a connectar les parts del cos i, a través de la seva capacitat manual, recondueix els patrons en un nivell més energètic cel·lular. D’altra banda, en les sessions col·lectives és el propi alumne qui se n’adona i transforma els seus propis patrons.

Pel que fa a la Sanació Prànica, és una tècnica que treballa sobre el camp energètic a través del prana, és a dir, recollint l’energia dels arbres, de la terra, el sol, etcètera, per tal d’equilibrar l’estat físic, mental, emocional i espiritual de la persona. Altres teràpies que ofereix L’Arbre i que treballen sobre el camp energètic són l’Osteopatia Bioenergètica Cel·lular, la Biodinàmica Craneosacral o el Reiki.

Mireia Ventosa explica que mitjançant l’Osteopatia Bioenergètica Cel·lular la terapeuta escolta el moviment de les fàscies musculars per tal d’equilibrar-les i preparar així el cos per a l’alliberament del pericardi, que és la membrana que recobreix el cor i que acumula informació sobre la història emocional de la persona. En paraules de la Mireia: “El pericardi està lligat a les cervicals i al diafragma. En la mida que et van passant coses a la vida, amb els traumes emocionals et vas encongint i el pericardi es tiba. Quan l’alliberem, la persona sent una amplitud més gran de la seva respiració i un alleugeriment interior”.

En totes les teràpies que l’Arbre duu a terme, el més important és descobrir la causa que dóna lloc als símptomes de malestar –físics, emocionals, etc– que pateixen les persones. “No ens centrem en el símptoma, sinó en intentar trobar allò que ha estat la causa d’aquest estat en què es troba la persona. La nostra idea és sempre que la persona pugui retrobar el seu ésser real complert i que pugui deixar anar tots els seus condicionaments apresos per connectar amb si mateix” argumenta la Mireia.

A banda d’aquests serveis, l’Arbre – Espai per a la Salut, el Moviment i l’Ànima– imparteix setmanalment classes col·lectives de ioga (tant per a adults com per a infants), sessions de pilates, de kung-fu, dansa (com ara les de Blues Dance, que són classes de ball en parella per treballar i millorar la connexió a un ritme lent i sensual) i les de diafreo (treball de consciència corporal que busca l’harmonització integral de la persona i per cercar l’equilibri i flexibilitat de la persona a més a més de treballar el to muscular del sòl pelvià, alleugerir mals d’esquena, maluc i nervi ciàtic).

Els caps de setmana es realitzen tallers d’empoderament femení, tantra i constel·lacions familiars. Bimensualment, s’imparteixen tallers de cuina saludable. El proper està previst per al 28 de gener de 2018.


L’Arbre – Espai per a la Salut, el Moviment i l’ànima

C/Ramon i Cajal, 4. Vilanova i la Geltrú
633 55 77 50 / 648 95 97 90
Facebook