Osteopatia Vilanova: l’osteopatia com a eina per mantenir la salut

Osteopatia Vilanova és un centre de salut on pots trobar professionals de l’osteopatia que vénen de la branca sanitària (fisioteràpia i/o infermeria) i que han seguit una formació tal i com s’ha establert a la comunitat europea. Tots estan registrats al ROE (Registre d’Osteòpates d’Espanya) i a la EFO (European Federation of Osteopathy). La propietària és Maria Cristina Parareda que té més de 15 anys d’experiència i Eric Viles amb un recorregut formatiu d’alt nivell.

El terme osteopatia prové d’osteo (estructura de l’organisme) i path que significa recorregut. Així entenem l’osteopatia com a l’estudi dels teixits i les funcions corporals en totes les seves dimensions i moviments. És una filosofia per la qual es considera el pacient en la seva globalitat i no la seva malaltia o símptoma.

I és que l’osteopatia es basa en una sèrie d’idees que han anat evolucionant a través dels anys. El doctor Andrew Taylor Still (1828-1917) va començar parlant del pilar clau en el cos humà: la vida en sí. El nostre cos té vida, és de fet un mecanisme intel·ligent que ha anat adaptant-se a les diferents necessitats a través de milers d’anys d’evolució.

El doctor Still va observar que l’estructura del cos es relaciona amb la seva funció fisiològica de manera recíproca. Va trobar que la llibertat de moviment de totes les parts del cos garanteixen un intercanvi lliure de fluids a través dels teixits i òrgans i això és fonamental per a la salut.

Una persona saludable és capaç de respondre als esdeveniments de la vida, com ara els accidents, les infeccions i l’estrès emocional i pot restablir la salut òptima.

Per mantenir una bona salut és essencial mantenir una bona funció mecànica. Qualsevol problema en l’entramat del nostre organisme pot pertorbar alguns sistemes, com el circulatori i/o el nerviós i afectar la salut. Així veiem que els problemes mecànics no només produeixen dolor en articulacions i músculs, també poden afectar els òrgans interns i el sistema nerviós.

A Osteopatia Vilanova aposten específicament en prevenir i mantenir la salut.

La majoria de la població no té bona salut perquè pateix els efectes dels successos de la vida, així com traumes, malalties, intervencions quirúrgiques, etc. Això provoca tensions i desequilibris que augmenten amb el pas dels anys.

Gradualment el cos troba més i més dificultats per absorbir l’estrès que comporta la nostra vida diària i és llavors quan apareixen els símptomes i la malaltia.

A Osteopatia Vilanova treballem per restablir el sistema muscular i esquelètic i al mateix temps portar el cos a un estat d’equilibri i harmonia.

Tots els símptomes es tenen en compte i l’osteòpata treballa tots els desequilibris estructurals que són presents en el cos i permetre retrobar la seva salut.

A Osteopatia Vilanova també s’han especialitzat en pediatria i els agrada ajudar els nadons i nens a créixer saludables, simètrics i amb el màxim potencial possible.

El nadó està sotmès a grans forces en el moment del part, el cap ha d’obrir pas pel canal del part i sovint rep tensions, distensions, asimetries, etc., que comprimeixen el crani i poden donar simptomatologia com plor, irritabilitat, còlics, dificultats per a dormir, etc.

En els primers dies, el crani pot millorar i modelar-se en alliberar les tensions mitjançant la succió, el plor o els badalls del nadó, però sovint aquest procés és incomplet, especialment si el part ha estat llarg i difícil. És llavors quan el cos ha de compensar i adaptar aquestes tensions mentre es va desenvolupant. Això comporta que els teixits afectats creixin distorsionats i que el sistema vagi perdent el seu equilibri global.

Des d’Osteopatia Vilanova tenim cura dels nadons des del moment del part com també del nen en tot el seu desenvolupament.
Després d’un tractament osteopàtic podem apreciar millora en el còlic del lactant i en els hàbits de la son. Disminueix també la irritabilitat, de manera que el nadó es mostra més calmat, somrient i feliç.

El tractament osteopàtic que s’utilitza a Osteopatia Vilanova és suau, segur i molt eficaç. És específic i precís, aplicant una pressió suau on és necessari per a ajudar a la capacitat natural del cos a alliberar tensions i disfuncions.

Les principals indicacions que podem tractar a Osteopatia Vilanova van des de disfuncions musculo-esquelètiques amb dolor a la columna vertebral i/o a les extremitats que poden ser provocades per traumatismes, accidents, moviments repetitius, males postures, alteracions de la funció visceral, estrès, etc.

També pot ser eficaç en migranyes, vertígens, problemes d’oclusió, otitis, trastorns circulatoris, respiratoris, endocrins, traumàtics, ginecològics, pediàtrics, etc.

A Osteopatia Vilanova aposten específicament en prevenir i mantenir la salut.

 


Osteopatia Vilanova

Rambla Principal 49, 2º 1ª,
08800, Vilanova i la Geltrú
+34 937 090 186 / +34 609 934 595
osteopatiavilanova@gmail.com
http://www.osteopatiavilanova.com/ca/