Cunit posa en marxa un Pla d’Entorn Educatiu per cohesionar el municipi

El Centre de Formació d’Adults Dolors Paul oferta formació adreçada a persones majors de 16 anys que volen formar-se i tenir una segona oportunitat educativa

L’Ajuntament de Cunit, amb la col.laboració activa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, han materialitzat aquest curs el Pla Educatiu d’Entorn, un projecte que té com a objectiu principal cohesionar municipi i les escoles a través de diverses activitats i actuacions adreçades tant a alumnes com a les seves famílies. El regidor d’Ensenyament del municipi, Jaume Casañas, recorda que “a Cunit tenim la sort de comptar amb una estructura d’ensenyament que va des de la Llar d’Infants fins a l’Escola d’Adults, passant per les Escoles de Primària i l’Institut Ernest Lluch, així que aquest pla és una nova oportunitat per reforçar les polítiques educatives locals”.

En les darreres setmanes, els Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i la comunitat educativa de Cunit han constituït la Comissió Representativa Institucional i ja han establert les línies d’actuació del pla. I és que després de les fases inicials de sensibilització, la Comissió ja ha establert els objectius i les accions que es desenvoluparan a partir d’ara en diferents àmbits com la priorització de l’èxit acadèmic a cicle mitjà i cicle superior fent tallers d’estudi assistit en tots els centres de primària; la creació d’una Escola de Pares que muntarà xerrades interessants proposades pels centres i les AMPA; la col·laboració i suport al projecte de patis oberts de l’escola Pompeu Fabra; la programació d’activitats pel coneixement de la diversitat i interculturalitat del municipi amb un primer pla d’activitats sobre la cultura xinesa; l’apropament de tot l’alumnat i famílies al Patrimoni local de la mà dels alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’INS Ernest Lluch; i la creació d’una imatge d’identitat del Pla d’Entorn Educatiu amb la participació oberta. De fet, el Pla d’Entorn Educatiu compta amb la implicació de tota la comunitat educativa de Cunit: “estem treballant plegats a favor d’una millor cohesió, d’oferir un entorn on tothom, però sobretot alumnes i les seves famílies s’hi trobin a gust i on puguin compartir i crear relacions. Ja hem acordat les línies d’actuació, ara anirem pas a pas, esperem que les iniciatives tinguin una bona acollida”, assenyala Casañas.

Un dels projectes educatius que distingeixen Cunit de la resta de municipis del seu entorn és l’escola d’adults, un centre de titularitat municipal però amb clara vocació municipal que ofereix una segona oportunitat als seus alumnes. El Centre de Formació d’Adults Dolors Paul oferta formació adreçada a persones majors de 16 anys que volen formar-se culturalment, acadèmicament o bé rebre una formació bàsica que els permeti fer front als reptes de la societat actual. El CFA Dolors Paul ha estat autoritzat per impartir la formació per a les proves d’accés als cicles formatius de formació professional i és centre de suport de l’Institut Obert de Catalunya per al curs de graduat en educació secundària a distància.

A més, els ajuntaments de Calafell i de Cunit han obert una línia de col·laboració en l’àmbit de la formació d’adults i de la seva inserció laboral. Segons aquesta entesa, els alumnes del centre de formació d’adults Dolors Paul de Cunit, que són majoritàriament dels dos municipis, podran accedir als serveis d’ocupació que ofereix el departament de Treball Calafell a través del centre empresarial Vilarenc Zenit.


CFA Dolors Paul.

C. de la Creueta S/N
43881 Cunit
Tarragona
Tel. 977 67 46 01
http://www.escolaadultscunit.cat/cfa/