Sant Pere de Ribes potencia l’emprenedoria amb espais, ajuts i accions de suport

• L’Espai Empresa Roquetes és el primer espai d’allotjament d’empreses emmarcat en la política de suport als autònoms i empreses de nova creació.
• El Consistori també dedica unes línies d’ajuts per a noves empreses i traça anualment un calendari d’accions de suport.
• A més, disposa d’un Servei a l’emprenedoria, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a través de diferents canals està duent a terme molts esforços en el foment i suport a les empreses de nova creació. Un primer element és l’Espai Empresa Roquetes, ubicat a l’avinguda d’Antoni Gaudí. Les seves instal·lacions, que compten amb una zona de cowork i despatxos, ofereixen espais de treball per un període de temps limitat (d’un any prorrogable fins a un màxim de 4 anys) a persones emprenedores que estan començant els seus negocis amb la finalitat d’ajudar-los a consolidar i a desenvolupar la seva activitat empresarial de forma independent. L’Espai Empresa Roquetes ofereix lloguers assequibles i la possibilitat d’aprofitar sinèrgies amb la d’altres activitats que en formin part. També s’està projectant un espai similar a Ribes (a les antigues dependències de l’ambulatori) que podria funcionar com a viver d’empreses.

D’altra banda, el Consistori desenvolupa diferents accions de suport, promoció i consolidació a les empreses, com diferents línies d’ajuts econòmics per a despeses d’inversió o maquinària; despeses elegibles per estudis o projectes d’innovació; per a persones que han iniciat activitat com autònoms o per a activitats econòmiques ubicades al polígon industrial.

Quant a mesures i incentius fiscals, també són diversos els avantatges encaminats a facilitar les condicions per generar noves activitats econòmiques i llocs de treballs que s’han introduït en els últims anys. Es tracta principalment de determinades bonificacions per a noves activitats o en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

En relació a l’àmbit d’empresa i emprenedoria cal destacar el calendari d’accions formatives i promoció que anualment es porten a terme. Aquestes van des de les Jornades Networking Empresarials, les Jornades d’Orientació Empresarial i el Curs de Gestió per a Emprenedors/es fins a les Fires de Productes de la Terra: el II Retorn dels Indians i 13è Agromercat (15, 16 i 17 de juny) o el Mercat del Cava i la Tapa (20 i 21 d’octubre). A més, s’ofereix un servei continuat de suport i acompanyament a les empreses, amb el suport de la Mancomunitat, Node Garraf, Diputació de Barcelona i altres organismes com ara l’associació d’empreses FEGP. Entre aquests serveis hi ha el d’assessorament, la formació i promoció empresarial, així com la sensibilització pels valors de l’econòmica social i cooperativa amb el suport de la Federació de Cooperatives de Catalunya i el nou Ateneu Garraf.


Espai Empresa Roquetes
Avinguda d’Antoni Gaudí
08800 Sant Pere de Ribes
Tel. 93 896 73 00
promocioeconomica@santperederibes.cat
www.santperederibes.cat