Vilarenc Zenit: Un espai de coworking i de negocis a Calafell

• L’emblemàtica masia del Vilarenc acull aquest espai per a persones emprenedores i empresàries que aposten pel municipi
• A part de l’entorn físic Vilarenc Zenit també ofereix un espai virtual amb un gran catàleg de serveis per a empreses

L’Ajuntament de Calafell ha sabut donar un molt bon contingut a l’emblemàtica masia del Vilarenc, del s. XVIII. Aquest immoble, ubicat al passeig de la Unió, entre la Platja i el Poble de Calafell, ja es va restaurar mitjançant un projecte d’escola taller ara fa vuit anys. Finalment al 2016 es culminar un projecte d’estímul a l’ocupació, formació i l’emprenedoria. El Servei d’Ocupació Municipal, hi va traslladar la seva seu, però també el Vilarenc Zenit, l’Espai per a persones emprenedores i empresàries.

El Vilarenc Zenit és un espai empresarial de coworking i de negocis de Calafell. En aquest entorn les empreses i autònoms poden disposar de dotze punts de treball i tres despatxos amb accés 24 hores, mitja jornada, per hores de forma esporàdica. El Vilarenc Zenit ofereix també accés d’office, una sala de reunions, una recepció i maquinària d’oficina comunitària. “Aquí hi entraran idees i en sortiran projectes amb futur. La missió del centre és oferir les eines perquè les idees dels emprenedors es puguin desenvolupar” explica la primera tinent d’alcalde, regidora de Qualitat de Vida, Helena Rubio posant en valor, per sobretot la interrelació i les sinergies que poden establir les empreses que s’hi ubiquen, “per això hem volgut potenciar els i les professionals lliberals que apostin per Calafell”, concreta la regidora.

El nivell d’interrelació entre les empreses i autònoms instal·lats al Vilarenc Zenit és realment sorprenent. “Només cal facilitar espais comuns, com l’office o el de networking perquè les sinergies vinguin de manera natural”, explica la regidora. “A més, hem comprovat com les empreses que treballen conjuntament estableixen acords professionals que van mes enllà de relacions puntuals.” Normalment si algú que està instal·lat en aquest espai i li cal algun suport professional i el troba al Vilarenc Zenit, ja no surt a fora”, afegeix Jezabel Ruiz, coordinadora de la Regidoria de Treball. Fàcilment les empreses aprofiten els mecanismes que es troben aquí per treure el seu propi profit, “per exemple, la majoria de les empreses del coworking han començat o refet la seva estratègia i pla de màrqueting digital amb l’acompanyament gratuït que els hi fem des del servei d’assessorament”, diu Àlex Sánchez Mestres, assessor de Màrqueting Digital
per exemple, la majoria de les empreses del coworking han començat o refet la seva estratègia i pla de màrqueting digital amb l’acompanyament gratuït que els hi fem des del servei d’assessorament”.

Els serveis del Vilarenc Zenit s’ofereixen a preus realment competitius, raó per la qual l’Ajuntament de Calafell ha establert uns criteris per seleccionar les empreses que s’hi podran acollir. Entre els requisits, hi ha la viabilitat econòmica del projecte; que les iniciatives tinguin relació preferentment amb les noves tecnologies, el turisme, la cultura, el lleure o la sostenibilitat ambiental; el grau d’innovació; l’aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació; la creació neta d’ocupació o l’experiència prèvia, entre d’altres aspectes. L’entorn del Vilarenc Zenit, el jardí de l’antiga masia, també està disponible perquè les empreses hi puguin fer les seves presentacions o recepcions, “siguin o no siguin residents al Vilarenc Zenit, perquè precisament una de les característiques que hem volgut dotar a aquest espai empresarial és la seva flexibilitat”, diu Jezabel Ruiz.

A vilarenczenit.cat els usuaris i usuàries poden trobar tot un catàleg de serveis de l’espai del Vilarenc. La Borsa de Treball, el Directori d’Empreses, el Punt de Feina, el Servei d’Orientació Laboral, Certificació de Professionalització, l’Agència de Col·locació, la formació presencial, online i contínua i l’assessorament empresarial, són alguns dels serveis que es poden trobar en aquest espai. “També oferim un servei de selecció de personal, connectat entre el directori d’empreses registrades i persones que estan a la Borsa de Treball. Fins al punt de proveir de treballadors o treballadores d’un perfil laboral precís per un cap de setmana o dia concret”, apunta la coordinadora de la Regidoria de Treball. Aquest entorn virtual les empreses es poden crear un perfil i personalitzat especial per tenir més visibilitat, però també més possibilitats de networking i moltes més eines de col·laboració.

D’entre aquest entorn virtual de la Masia Vilarenc també destaca el servei gratuït de Màrqueting, Vendes i Negocis online, creat per ajudat a les empreses i emprenedors a comunicar i vendre els seus productes o serveis de forma efectiva tan presencial com en línia. En aquest sentit s’ofereix la facilitat de realitzar estudis de mercat, posicionament SEO a buscadors, campanyes de publicitat i estratègies de venda online. No s’ha d’oblidar la formació empresarial que a través de cursos i tallers que serveixen també d’espai d’intercanvi de coneixements i experiències entre les empreses i emprenedors/es.


Vilarenc Zenit
Passeig de la unió s/n, Calafell 43820
Tel. 977699009 ext 679
info@vilarenczenit.cat
http://vilarenczenit.cat/