Les terrasses amb més encant d’aquest estiu ja estan obertes al públic en diferents cellers del Penedès.

Enoturisme Penedès proposa un munt d’activitats d’oci per a fer durant els dies d’estiu. Les més novedoses, i de gran atractiu, són les que tenen a veure amb diferents bodegues del territori, ideals per als mesos de bon temps. Fins ara, els cellers oferien al públic visites guiades per les seves instal·lacions alhora que explicaven com és el procés d’elaboració del vi i el cava. Ara, a més a més, els turistes o residents al Penedès podran gaudir d’un bon vi o cava en espais emblemàtics sense haver de fer cap reserva prèvia, com si d’una terrassa de bar es tractés. Amb aquesta proposta anomenada Wine and Cava Bar, l’objectiu dels elaboradors vitivinícoles és posar en valor l’espai del celler com un espai singular i diferent.

Sent el Penedès un territori de contrastos, la idea és que es puguin combinar diferents plans estiuencs en un mateix dia. Començar la jornada, per exemple, en alguna de les platges del garraf i acabar al vespre cap a l’interior gaudint d’una copa de vi o cava amb els amics o la parella. Fer l’aperitiu entre vinyes en les terrasses dels cellers participants i tot seguit dinar en algún dels restaurants de la zona o visitar el municipi proper.

Són diversos els cellers que obren les seves portes per a oferir als visitants aquest espai on relaxar-se tot tastant els seus productes. Així, els apassionats del vi i el cava podran visitar llocs com la Bodegueta de Can Ràfols en ple Massís del Garraf, un entorn perfecte per a desconnectar. O gaudir del Meet & Tastet d’Eudald Massana Noya amb maridatge de formatges i un paisatge de vinyes espectacular. O, fins i tot, deixar-se seduïr per l’arquitectura de Puig i Cadafalch al Cava Bar Codorniu tot gaudint d’esmorzars i aperitius de tota mena.

De moment són gairebé una desena de bodegues les que participen en la iniciativa oferint aquest nou servei. Cadascuna d’elles amb una proposta que la fa singular. En tot cas, per a aprofundir més sobre l’oferta concreta de cada celler i els seus horaris cal consultar el web d’Enoturisme Penedès en l’apartat Wine and Cava Bar.

Però no s’ha d’oblidar que l’ època d’estiu al nostre territori és molt activa i compta amb un gruix important d’activitats culturals. Per tant, el moment relax amb copa de vi en mà es pot contrastar a la perfecció amb d’altres una mica més dinàmics. I és que al Penedès trobem una gran oferta de festivals musicals com podria ser el Penedès Banc Sabadell Vijazz que es durà a terme a Vilafranca el cap de setmana del 6 al 8 de juliol, un festival que combina els millors artistes del panorama jazzístic a nivell internacional amb vins i caves del territori.

Tampoc s’ha de deixar passar l’oportunitat de visitar la setzena edició del festival Música a les Vinyes que se celebrarà el 21 i 28 de juliol en el marc incomparable del poble medieval de Torre-Ramona. Aquest 2018, l’esdeveniment ofereix el maridatge de cava i préssec per arrodonir uns concerts de gran qualitat en un espai singular.

I, precisament, ara és temps de tastar els préssecs de l’Ordal. El tretzè Mercat del Préssec de l’Ordal ha començat aquest mes de juny i restarà obert tots els caps de setmana de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal.

Per als amants de les postes de sol i les panoràmiques de la ciutat i l’entorn, és de visita obligada pujar al campanar de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca a gaudir d’una posta de sol, unes bones vistes i un copa de cava. Les visites es fan tots els vespres de dissabte dels mesos d’estiu.

A l’apartat És temps de… del web d’Enoturisme Penedès es poden trobar aquestes i tot un seguit d’idees més per acabar de completar les vacances d’estiu.

Més informació a WWW.ENOTURISMEPENEDES.CAT