El Mercat del Préssec d’Ordal converteix Subirats en un gran punt de trobada els caps de setmana d’estiu

Subirats es converteix cada cap de setmana dels mesos de juny, juliol i agost en un pol d’atracció per a milers de visitants gràcies al Mercat del Préssec d’Ordal. La plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, un dels 15 pobles que conformen el municipi subiratenc, acull cada dissabte i cada diumenge diverses parades que ofereixen préssecs d’Ordal acabats de collir pels mateixos pagesos que els posen a la venda. Es tracta d’un mercat de proximitat en el que el tracte entre el productor i el venedor és directe i en el que la relació humana entre els uns i els altres adquireix el màxim protagonisme.

Tal i com explica Josep Ràfols, president de l’associació de Productors de Préssec d’Ordal, “després de molts anys de treball, ara estem recollint els beneficis de tot l’esforç realitzat. Ens ha ajudat molt també l’aposta que ha fet els darrers anys l’Ajuntament per potenciar el mercat amb activitats complementàries de tota mena que permeten incrementar l’atractiu de l’oferta”.

A més de la venda de préssecs d’Ordal i d’altres productes de proximitat, els visitants tenen l’oportunitat, igualment, de gaudir de l’oferta vitivinícola de l’Alt Penedès gràcies a la parada de degustació de cava que hi ha a la mateixa plaça i que cada cap de setmana s’encarrega de gestionar una empresa del sector. Allà es degusta cava acompanyat de préssec en un maridatge idoni dels dos productes cultivats amb major excel.lència al municipi.

Tot plegat es complementa amb un paquet enocultural i gastronòmic en el que també intervenen els diferents locals de restauració de Subirats i les cases rurals del municipi. Els restaurants hi col.laboren oferint una ruta de tapes amb el préssec com a denominador comú. La regidora de Turisme de Subirats, Angels Pinyol, assenyala que “el Mercat del Préssec d’Ordal és l’eix principal a partir del qual podem mostrar als visitants tota la nostra oferta. El valor de proximitat i de qualitat que té el mercat beneficia tant als productors com als compradors i amb ells també al conjunt del municipi”.

Festival Música a les Vinyes

El paquet cultural i gastronòmic de Subirats té un altre pol d’atracció de primer nivell en la setzena edició del festival Música a les Vinyes que torna a tenir com escenari enguany el recinte emmurallat del Palau Gralla a Torre-ramona. El festival d’aquest estiu permetrà gaudir de dos concerts, el primer el proper dia 21 a càrrec d’Albert Sanz i Pau Figueres amb un concert pensat exclusivament per al festival i el segon el dia 28 a càrrec de la pianista vilanova, Elisabet Raspall que estrenarà una composició pròpia, original per a l’ocasió, titulada “Vincles, lligams de sang i de terra”. Per a concloure cadascun dels dos concerts, els assistents tindran l’oportunitat de degustar un maridatge de cava i préssec d’Ordal que permetrà posar el millor colofó possible a les respectives vetllades.

Amb tot encara cal posar en valor una altra de les ofertes de Subirats, la del Enobicing. Gràcies a un nou equipament municipal de bicicletes ubicat a l’estació de tren de Lavern-Subirats, els visitants tenen l’ocasió de fer recorreguts en bici a través del paisatges vitivinícoles i de patrimoni. A la mateixa estació hi ha l’oficina de turisme i, properament, també s’hi podrà trobar un espai de pic-nic i una zona d’estacionament d’autocaravanes que permetran completar una de les ofertes més potents del territori.


Préssec d’Ordal
Mesos: juny-juliol-agost
Horari: dissabtes i diumenges de 9 a 14h.
Lloc: Plaça Subirats, de Sant Pau d’Ordal

https://www.pressecdordal.cat/el-mercat/