Escola Chois Vilanova: les arts marcial convertides en disciplina de vida

La competició ocupa una part important de l’escola, però els valors de la disciplina, l’esforç i la superació personal són la bandera del centre

Amb quatre dècades d’història entre les seves parets, l’escola Chois Vilanova prepara el nou curs com un dels centres de referència en la formació en arts marcials al nostre territori. Després d’un curs de celebració del 40 aniversari, la direcció afronta la nova temporada amb energia i amb els valors de la disciplina, l’esforç i la superació personal com a bandera. Aquests valors són la base de l’activitat esportiva que s’imparteix des de Chois Vilanova, que pressumeix de comptar entre els seus alumnes a persones que es va iniciar en les arts marcials fa quatre dècades i que actualment segueixen al centre o bé com a alumnes o bé perquè ara són els seus fills els que reben classe.

L’escola Chois Vilanova ofereix un ampli reconeixement nacional i internacional i alguns dels seus alumnes són destacats experts en Taekwondo i Hapkido, un art marcial basat en la defensa personal. Tot i les medalles i els títols que acumulen al llarg de la seva història, la direcció de Chois Vilanova considera que això no és el més destacat del centre. Marta Calafell i Alfonso Rubio, responsables de l’escola, defensen que el més destacable de l’escola són els valors que transmeten el professorat i els que s’extreuen de les pròpies disciplines: “des de beneficis físics com l’equilibri, la flexibilitat, la velocitat i l’elasticitat, fins a valors com el respecte i l’ajuda a l’altre, la comprensió i la humilitat”.

Precisament el centre participa en diverses iniciatives solidàries arreu del territori essent part activa de festivals en favor de la lluita contra el càncer, la pobressa infantil, l’autisme i de suport a les persones amb discapacitats físiques i psíquiques. En aquest sentit, els responsables de Chois Vilanova animen tothom a practicar arts marcials, independentment de la seva edat, del seu sexe i de les seves capacitats físiques: “cadascú té el seu nivell, apren al seu ritme i l’objectiu no ha de ser convertir-se en medallista. Campions ho són tots els que aprenen aquests valors, el que acudeixen a classe amb il·lusió i amb ganes de practicar i aprendre, evitant les frustacions”.

La competició ocupa una part important del dia a dia de l’escola: “la part esportiva de l’art marcial ens encanta i la valorem moltíssim. És un gran orgull que els nostres alumnes sempre estiguin entre els millors i que el nom de la nostra escola sempre s’identifiqui amb bon valors com el respecte, l’empartia, la cordialitat i l’educació”, assenyalen els seus responsables.

En aquestes quatre dècades d’història, l’escola crescut en nombre d’alumnes, però també en espais i ara disposen d’una escola a Canyelles, dirigida per Patrícia Rubio i que és un clar reflex de la seva personalitat i professionalitat.


CHOIS VILANOVA
Carrer Recreo, 77
08800 Vilanova i la Geltrú
93 893 95 68
choisvilanova@hotmail.com
Facebook


Escola Chois Vilanova


Escola Chois Vilanova


Escola Chois Vilanova


Escola Chois Vilanova


Escola Chois Vilanova