Mima’ns ofereix formació per convertir la passió de la cura dels animals en una professió

• L’hospital veterinari és tot un referent en servei integral a l’atenció als animals entre Barcelona i Tarragona, i ara també ho es en formació.

Mima’ns és l’hospital veterinari de referència del Garraf, Alt i Baix Penedès. I s’ho han guanyat a pols després de 28 anys d’implantació, primer a Vilanova, al carrer Pelegrí Ballester, i des de fa deu, també a la rambla del Garraf, a Sant Pere de Ribes. En aquestes àmplies instal·lacions Mima’ns ofereix tots els serveis referents a la cura dels animals. En aquest sentit l’hospital veterinari ofereix especialitats de cardiologia, cirurgia, dermatologia, d’animals exòtics, medicina interna, medicina felina, etologia, traumatologia, fisioteràpia, ortopèdia, odontologia, oftalmologia, i oncologia. Però l’hospital veterinari també dona serveis de mútua mèdica, cirurgia, d’urgències de 24 h, hospitalització, ecocardiografia, radiologia, electrocardiologia i laboratori. L’atenció de Mima’ns es completa amb el servei de perruqueria i de botiga.

Per aprofundir en aquest servei integral i aprofitant l’ampli i especialitzat coneixement de l’atenció als animals, Mima’ns va obrir una línia de formació. Fins al punt que de forma tan integral com aquest centre no s’ofereix en cap lloc més entre Barcelona i Tarragona. Per això Mima’ns ha fet bo el seu lema Fes de la teva passió la teva professió, perquè des de l’interès i devoció pels animals moltes persones en fan una forma de viure. Aquest setembre Mima’ns posa en marxa tres línies formatives: Auxiliar Tècnic Veterinari, un curs de Perruqueria Canina Felina i un d’Educació Canina.

Als darrers anys s’ha detectat un augment de la necessitat de personal qualificat d’Auxiliar Tècnic Veterinari (ATV) “però ens vam adonar que a les persones titulades els mancava la formació pràctica. Aquesta és una professió on la quantitat d’hores de pràctiques, i que s’hagin fet en un centre de referència, són determinants a l’hora de trobar feina”, explica Laia Bertran, directora de l’hospital veterinari i coordinadora del curs d’ATV que fa dos anys va començar a impartir Mima’ns. Per aquest motiu, aquest hospital veterinari ofereix un sistema d’aprenentatge basat en la pràctica, des de l’experiència de grans professionals, però a més posant a la disposició dels alumnes les instal·lacions i equipaments d’un hospital veterinari de referència, com és Mima’ns. Cal tenir molt en compte que aquest curs, de 660 hores, cinc dies a la setmana durant cinc mesos, té diverses sortides professionals. Afegides a les pròpies d’hospital o clínica veterinària, amb aquesta formació també es podrien realitzar ocupacions a centres d’investigació d’animals o facultats, centres d’acollida, protecció o recuperació animal, en laboratoris o com a visitadors de productes de veterinària. Els cursos, amb grups de matins o tardes, es poden finançar.

Fa un any, Mima’ns, va obrir també un curs de perruqueria canina i felina. Aquesta formació, de quatre mesos de durada, 315 hores, dedica un terç del contingut a la part teòrica i la resta a la part pràctica. “La part pràctica comença des de les primeres setmanes de curs, amb activitats als gossos del centre. Però després, sempre amb una intervenció supervisada, passen a seguir la formació amb gossos de clients”, diu Sònia Asenjo, responsable de Perruqueria de Mima’ns. D’aquesta manera s’aconsegueix que els alumnes siguin molt autònoms. Abans de la finalització del curs ja disposen de la capacitat que té el personal professional del centre en el seu dia a dia. “Per tant aquests alumnes tenen plenes competències per començar a treballar en una perruqueria canina o felina, o fins i tot emprendre el seu propi negoci, perquè a part de saber utilitzar unes tisores també aprenen a tractar els clients”. Un curs que està adreçat a gent que vulgui tenir una formació de caràcter professional però també propietaris d’animals que volen aprendre tot el relacionat amb la seva mascota. “A partir d’aquí apareixen noves competències, com els concursos de bellesa”, concreta Sònia Asenjo. En definitiva, les alumnes aprenen a proporcionar un tracte estètic especial, segons les peculiaritats de cada animal, però també un tracte ben amable perquè anar la perruqueria suposi una experiència agradable i relaxant.

Enguany ha afegit al seu programa de cursos d’Auxiliar Tècnic Veterinari i de Perruqueria Canina i Felina, un nou curs d’Educació Canina.

I per últim, Mima’ns enguany inicia un nou curs d’Educació Canina aprofitant la col·laboració que fa anys mantenen amb We Can Dog Activities. Aquest centre es dedica a l’etologia, a la correcció de problemes de conductes dels gossos, però també imparteix sessions pràctiques als alumnes d’ATV per capacitar-los amb el tracte als animals o la seva correcta conducció a l’espai urbà. Aquest curs és una iniciació a l’Educació Canina, de fet està orientat bàsicament a propietaris o persones relacionades amb el tracte animal que volen disposar d’eines bàsiques per entendre els mecanismes que motiven determinats comportaments com l’agressivitat, la por o l’ansietat, entre d’altres. “Des d’una rigorosa perspectiva científica t’introduïm en els conceptes que expliquen el funcionament del cervell del gos i els principis bàsics de l’aprenentatge i la modificació de conducta”, explica Valentina Mariotti, veterinària i etòloga, conductora d’aquest curs.

Aquest curs és la prova que s’està assolint un nivell europeu en el sector de la cura dels animals. Fa anys no era així. Cada cop més els propietaris tenen més curiositat i augmenta l’exigència en el nivell d’atenció animal. Tot plegat fa que aquest sector s’estigui movent i que els mateixos clients siguin els primers a voler tenir una formació bàsica per saber com actuar en determinades actituds de l’animal a l’entorn domèstic, però també a l’urbà, especialment en espais de socialització en altres gossos. “Aquesta formació bàsica proporciona pautes per evitar conflictes, facilitar la convivència i la qualitat de vida”, concreta Valentina Mariotti.


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS
Rambla del Garraf 84 (Poligon Vilanoveta)
08812 Sant Pere de Ribes
Teléfono: 93 814 89 43
http://www.mimans.cat/
Facebook


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS


HOSPITAL VETERINARI MIMA’NS