Canyelles inaugurarà el març un centre de dia per a la gent gran del poble

El proper mes de març Canyelles disposarà d’un nou centre d’atenció diürna per a la gent gran que s’ubicarà a l’edifici de l’antic gimanàs municipal. Serà un centre que oferirà tota mena de serveis que aniran des de l’atenció personal en les activitats de la vida diària fins a sessions de fisioteràpia passant per activitats de lleure, manuntenció, dinamització sociolcultural, acolliment i convivència o recuperació d’hàbits d’autonomia, entre d’altres.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, es mostra molt satisfeta per tirar endavant un dels projectes més esperats al poble. En aquest sentit, Huguet assenyala que “volem que el centre sigui un punt de trobada per a la gent gran. Donar-li la funcionalitat que requereix, però envoltat d’un ambient agradable que faci sentir als usuaris que es troben en un entorn càlid i amable”.

L’alcaldessa ha recordat que, actualment, hi ha censats a Canyelles 617 persones majors de 65 anys i que en el futur aquesta xifra s’incrementarà amb la qual cosa el centre de dia és una peça bàsica per al benestar a curt i mitjà termini dels veïns municipi. Cal tenir present, a més, que la configuració urbanística de Canyelles, amb urbanitzacions allunyades del nucli urbà, fa imprescindible un servei d’aquestes característiques per evitar que la gent gran es quedi sola i aïllada.

El recinte disposarà de menjador, una sala gran polivalent, una sala de dia amb butaques i elements audiovisuals i amb terra antilliscant, dutxa geriàtrica, zona de control de medicació i infermeria, vestidors, una aula-taller, un despatx professional i una zona d’aigües que farà funcions de petit “spa”. Per tirar endavant el projecte, l’Ajuntament de Canyelles disposa d’una subvenció econòmica de 103 mil euros atorgada per la Diputació de Barcelona. Les obres d’adequació de l’antic gimnàs municipal començaran abans que acabi l’any i estaran enllestides el març.

El nou centre de dia estarà obert entre les 8 del matí i les 8 del vespre. Els usuaris podran romandre-hi en jornada completa de 10 hores o en mitja jornada de 5 hores. A més, per a les persones que tinguin la residència lluny del nucli, hi haurà un servei de transport per a realitzar els corresponents desplaçaments diaris. El centre estarà gestionat per professionals del sector de l’assistència que cobriran totes les necessitats dels usuaris.


Ajuntament de Canyelles
canyelles.cat