Cinc aliments contra el càncer de boca

La Clínica Dental Solé s’adhereix a la campanya de prevenció del càncer oral

El menjar ha de ser la medicina de l’ésser humà i la medicina hauria de ser allò que mengem”. Hipòcrates

El gran savi grec, considerat per molts el pare de la medicina moderna, va resumir en aquestes paraules una de les pedres angulars de la investigació mèdica actual: els hàbits saludables, i entre ells, una alimentació correcta i equilibrada, són una de les principals eines per mantenir el nostre organisme en un perfecte estat de salut.

I les lesions bucals, sobretot aquelles que podrien esdevenir canceroses, no són una excepció. Tot el contrari. Estudis recents han determinat que alguns aliments, tots ells inclosos en el que s’ha denominat la “dieta mediterrània”, pel seu contingut en vitamines i nutrients, contribueixen a evitar la seva aparició o, en alguns casos, fins i tot poden revertir algunes lesions premalignes.

 

Cinc aliats contra el càncer de boca

Diuen els experts que un gest tan quotidià com menjar una peça de fruita o verdura al dia redueix fins en un 50% la possibilitat de contreure una malaltia oncològica.

Però, com ens ajuda l’alimentació quan es tracta de prevenir específicament el càncer oral? Les darreres investigacions han arribat a la conclusió que hi ha determinats aliments que, pel seu alt contingut en alguns micronutrients i vitamines, són especialment efectius per evitar l’aparició d’aquesta patologia

Entre ells, hem de destacar-ne alguns que s’han demostrat altament eficaços:

1. Vegetals verds: Són rics en flavonoides, que posseeixen un efecte anticancerós que els fa molt recomanables en la prevenció d’aquesta malaltia. A més, potencien l’efecte de la Vitamina C, un important aliat per prevenir lesions malignes a la cavitat bucal.

2. Pastanaga, tomàquet, carbassó groc i remolatxa. El seu alt contingut en vitamina A, carotenoides i licopè, ajuda a reduir el risc de contraure afeccions malignes. Entre aquests, el tomàquet és especialment ric en licopè, reconegut pels especialistes com un important agent contra els processos cancerosos. Els estudis també demostren que la seva absorció és més completa si es consumeix fregit o processat, i combinat amb greixos com l’oli d’oliva o de llavors.

3. Els cítrics són un altre dels aliments que no podem oblidar. Taronges, mandarines, llimones o magranes, estimulen l’eliminació de substàncies potencialment cancerígenes per part de l’organisme.

4. Els fruits vermells, com móres, gerds o nabius, també són molt importants, j que són rics en àcid elàgic i polifenols, aquests darrers, molt importants per la seva acció potenciadora en els processos d’eliminació de substàncies malignes de l’organisme.

5. El té verd, per últim, és tambe molt ric en polifenols, que redueixen el creixement de nous vasos sanguinis, necessaris per a l’expansió del tumor i la metàstasi, alhora que estimulen l’acció dels enzims del fetge i els ajuden a eliminar toxines.

Tot i que els que hem anomenat són alguns dels que més ens poden ajudar en la prevenció del càncer oral, també els llegums, l’all, el peix o l’oli d’oliva són aliments que poden contribuir a mantenir-nos protegits enfront aquesta afecció.

Una alimentació rica, variada i equilibrada pot convertir-se en la millor manera de prevenir la malaltia. Feu de la vostra dieta la millor medicina. A CDS podem ajudar-vos.

 

Clinica Dental Solé. Un aliat en la prevenció

A Clínica Dental Solé estem compromesos amb la prevenció i detecció precoç del càncer oral. Per això, el mes de Novembre col·laborem amb la campanya engegada pel Consell d’Odontòlegs, per conscienciar i assessorar els pacients que s’acostin a veure’ns.

Tot i ser un dels càncers menys diagnosticats (la seva incidència es troba entre el 3 i el 5% del total), els professionals de la salut dental poden ajudar-nos a prevenir-lo o, en el cas de sospita de lesions que puguin esdevenir canceroses, assessorar el pacient i dirigir-lo als professionals que iniciaran el tractament en les primeres fases de la malaltia, fet que contribueix a augmentar les possibilitats de curació d’aquesta.

Per tots aquells que formem part de Clínica Dental Solé és una satisfacció formar part d’aquesta iniciativa, integrada per una gran xarxa de clíniques dentals que volem donar ressò a la importància de la prevenció, no només entre els grups de més risc, sinó entre la població en general.

Els nostres professionals us oferiran durant el més de Novembre una revisió gratuïta i us aconsellaran perquè pugueu gaudir d’un somriure saludable, a més de altres iniciatives com una xerrada sobre alimentació i càncer a càrrec de la Mireia Ventosa.

Vine a veure’ns!CDS- Clinica dental Solé
Avinguda Cubelles, 30
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 93.815.26.41
www.cds.cat