Cristina i Cinta Lobato: “Entenem la salut no només com l’absència de malaltia, sinó com un benestar físic mental i social”

Al centre de Vilanova i la Geltrú, la farmàcia Principal ofereix als seus clients l’experiència i la professionalitat d’un equip format per quatre farmacèutics i cinc auxiliars de farmàcia. La salut és el seu fonament i el seu objectiu, convertir-se en la farmàcia de capcelera dels seus clients i atendre les seves necessitats no només en l’àmbit de la salut, sinó també de la bellesa, la cura personal, les noves teràpies, els tractaments naturals i les últimes novetats en medicació. La innovació permanent dels seus productes i serveis marquen la senya d’identitat de la farmàcia Principal.

Amb aquestes premisses, és normal que aquesta farmàcia vilanovina s’hagi convertit en un referent a la ciutat. D’això parlem amb la Cristina Lobato, farmacèutica titular de l’establiment i Màster en Nutrició i Ciències fisiològiques humanes per la Universitat de Barcelona.

Què penseu que us fa diferents?

Suposo que l’ampli concepte que tenim de salut. Entenem la salut no només com l’absència de malaltia, sinó com un benestar no només físic, sinó també mental i fins i tot social. Posem el focus en la persona, el pacient i no només en el medicament i procurem fer un acompanyament integral de la persona en tots els processos de salut de la seva vida, però des del respecte a la persona i el medi que l’envolta.

El farmacèutic és un professional expert en el medicament però també en plantes medicinals i molts som també diplomats en nutrició. Davant de l’exces d’informació que existeix i que internet i les xarxes socials posen a l’abans de les persones, el farmacèutic és un professional de confiança i com a tal hem superat la barrera del taulell per escoltar i aconsellar els pacients en tot el relacionat amb la seva salut i en la prevenció de la malaltia.

Disposem de web i blog on publiquem tot el que fem i organitzem (com ara xerrades, actes diversos, tallers), i donem a conèixer productes nous o simplement traslladem les consultes del taulell a una finestra oberta al món com és internet. Estem obertes a què tothom pugui contactar amb nosaltres través de les xarxes socials i el blog, així és com entenem la nostra feina.

 

Creieu que encara es poden fer coses noves al món de la farmàcia?
I tant! Tot l’equip està en continua formació, viatgem i observem el que s’està fent fora i l’incorporem a la nostra cartera de serveis: fem anàlisis genètics, estudis de permeabilitat i microbiota, valoració d’insuficiència venosa, participem a la campanya de cribratge del càncer de colon i som farmàcia sentinella, és a dir, fem un seguiment especial, controlem efectes secundaris, interaccions, abús de medicaments etc…

Ara al novembre, com cada any i amb la col·laboració d’un laboratori, fem una campanya per mesurar el risc cardiovascular de manera gratuïta, l’única condició és tenir més de 40 anys i la reserva prèvia d’hora.

 


FARMACIA PRINCIPAL 124
Rambla Principal 124
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 938930086
atencion.cliente@farmaciaprincipal124.com
https://farmaciaprincipal124.com/