Multiópticas Vilanova, lents d’alta gamma i personalitzades

VIDRES PROGRESSIUS: QUÈ SÓN I QUINS TIPUS N’HI HA

Els vidres progressius són lents que ens permeten veure a diferents distàncies amb una mateixa lent. En aquests vidres hi ha diferents focus de visió passant de forma progressiva, com bé el nom indica, de la distància de lluny a la de prop, on a la part superior de la lent hi ha la graduació de lluny i a la part més baixa la d’aprop. Aquests vidres necessiten un centrat específic per a cada ullera i per a cada persona perquè la visió sigui correcta.

Aquests tipus de lents les acostumem a utilitzar per persones, normalment en edat de presbícia, que necessiten una graduació diferent de lluny i de prop. Són també utilitzades en nens o joves que tenen problemes d’enfoc de prop.

Ja que en aquests vidres hi ha graduacions diferents, es produeixen unes distorsions o borrositats a la perifèria de la lent i només és útil la seva part central. És per això que existeixen diferents tipus de vidres progressius depenent d’aquesta amplitud de visió en horitzontal fent que aquestes distorsions estiguin més properes o més apartades de la zona central de visió i així fer que sigui més o menys ràpida i còmoda l’adaptació.

Hi ha tres tipus de vidres progressius: els estàndards, els d’alta gamma o freeform i els personalitzats. Dins dels dos primers tipus existeixen diferents amplades de “passadís” útil, o sigui, d’amplitud de visió neta horitzontal. En el cas dels vidres progressius estàndard, aquests tenen una fabricació convencional, com la d’abans, amb motllos i semiacabats que es tornegen i es tallen segons cada graduació.

El segon i el tercer tipus són els denominats FreeForm que tenen un procés de fabricació totalment digitalitzat i on es pot afinar molt més i donar més qualitat de visió. El tercer tipus, els personalitzats, són com el segon tipus però fets totalment a mida amb totes les dades de la graduació del pacient, de la ullera i del seu posicionament a la cara de la persona i també les dades posturals que té costum el pacient en les seves tasques diàries de lluny i de prop.

A Multiopticas Vilanova oferim les nostres lents Beslayt que són d’alta gamma amb fabricació FreeForm i les personalitzades. Comptem amb dos dels millors fabricants de lents del mercat, com són Essilor (Varilux) i Hoya. I en totes les nostres ulleres progressives donem dos mesos d’adaptació al client per si s’ha de fer qualsevol canvi o si el pacient no s’adapta.


Multiopticas Vilanova
C. Sant Sebastià, 3
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 931819772
https://www.multiopticas.com/home/