Escola Catalana de Massatge: 20 anys a Vilanova

L’Escola Catalana de Massatge de Vilanova va néixer fonamentalment amb la voluntat d’arribar a formar “Els millors professionals” del Quiromassatge i enguany celebra el seu vintè aniversari.

Durant aquests anys la seva oferta formativa de cursos relacionats amb la salut ha anat creixent i als cursos presencials, s’han anat incorporant d’altres a distància com, per exemple, els diferents cursos d’Auxiliars de Rehabilitació, de Psiquiatria, Clínica Dental, Òptica. També els cursos d’Especialistes en Quiròfan i Esterilització, en Documentació Sanitària, i en Dispensació de Productes de Parafarmàcia.

Dins dels cursos presencials (Quiromassatge, Drenatge Limfàtic, Reflexologia), el de Quiromassatge és un dels més demandats gràcies sense dubtes a les moltes sortides laborals que proporciona. El programa d’aquest curs és molt ampli i es va adaptant constantment als nous avenços que es van produint a l’àmbit de la salut. Aquest centre fou el primer a Catalunya en incloure els primers auxilis dins del curs de quiromassatge.

És ben conegut que el massatge té efectes beneficiosos sobre el benestar i la salut de les persones. Alguns d’aquests coneixements són empírics i antics, com per exemple la millora en determinats tipus de dolor i d’estrès. Tanmateix, en els darreres anys han augmentat molt els coneixements sobre els diferents efectes beneficiosos que expliquen perquè un massatge és efectiu no només en la seva vessant relaxant (degut en part a l’augment del nivell d’oxitocina) sinó que també hi ha estudis seriosos, com el que ha descobert la relació que existeix entre les carícies i l’analgèsia, o d’altres que demostren la seva utilitat en diversos trastorns com ara l’èczema atòpic, la lumbàlgia, la depressió, l’autisme, l’ansietat, la millora del rendiment esportiu o la millora del sistema immunitari.
El curs de Quiromassatge s’imparteix amb un sistema pedagògic propi, en el qual l’avaluació és continua tant a les classes teòriques com a les pràctiques, i que permet a l’alumne, segons les seves capacitats, realitzar totes les pràctiques que necessita sense límit fins que arriba a assolir les competències necessàries per desenvolupar aquesta professió.

Tot valorant l’argumentari anterior, sumat a l’experiència acumulada durant aquests vint anys de trajectòria, creiem que l’eslògan “Formem els millors professionals”, que utilitza l’Escola Catalana de Massatge de Vilanova, obeeix a quelcom més que una frase publicitària.


ESCOLA CATALANA DE MASSATGE
Carrer de l’Aigua 153
08800 Vilanova i la Geltrú  (Barcelona)
Telèfon: (+34) 938160334
escolacatalana@gmail.com
https://www.eixdiari.cat/guia/ca/escola-catalana-de-massatge.html