La Wine.BS i l’Escola d’Enoturisme potencien la seva oferta formativa amb nous cursos i docents de primer nivell

La Wine Business School de Vilafranca, amb seu a l’edifici de l’Enològica del carrer Amàlia Soler de Vilafranca, continua engrandint la seva oferta formativa i enguany ha introduït en el seu programa lectiu nous cursos i activitats orientats a cobrir les necessitats que plantegen les empreses i entitats del territori. Entre les principals novetats destaca la posada en marxa d’un curs d’un any de durada centrat en la gestió de l’exportació.

Tal i com explica la directora de la Wine.BS, Ester García, el curs busca potenciar la formació i l’acompanyament eficaç per a l’exportació i, també, la participació en un fira del sector. Està adreçat a empreses que no tenen experiència en els processos d’exportació, a cellers petits i mitjans que volen començar a exportar, graduats de màrqueting, ADE i persones amb experiència professional interessades a especialitzar-se en el sector de l’exportació vitivinícola.

El curs, de 100 hores de durada, començarà el proper 6 de març i es dividirà en diferents fases que inclouen sessions presencials cada dimecres a la tarda fins al mes de juliol, la creació i presentació el mes d’octubre d’un pla de promoció internacional elaborat pels participants i la participació en una fira del sector el febrer de l’any vinent.

Curs sobre canvi cilmàtic

Per altra banda, l’escola també te a punt un curs estrella sobre el canvi climàtic i els riscos i oportunitats que representen per al territori les modificacions meteorològiques. El curs començarà el març amb un acte d’inauguració en el que participaràan la climatòloga Manola Brunet, presidenta de la comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial i Miquel Agustí Torres.

Ester García, assenyala que “en el curs tindrem docents i investigadors de primer nivell que orientaran en un tema que representa un repte per al sector vitivinícola en els propers anys”. Garcia indica que “el canvi climàtic pot ser una una oportunitat per al sector, però per això cal disposar del màxim coneixement per després tenir un criteri d’actuació que porti a les solucions més adequades”.

A més d’aquestes novetats específiques que es posen en marxa aquest mes de març, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya continua la seva tasca de potenciació de l’oferta per a ser un punt de referència en l’enologia i l’enoturisme no unicament al Penedès sino al conjunt de Catalunya. L’escola d’enoturisme està desenvolupant un pla de formació continua a prop del territori en el que hi intervenen experts molt rellevants en diferents camps. En el llistat de docents destaquen, entre d’altres, David Seijas, Joan Lluís Gómez, Lluís Tolosa, Alicia Estrada, César Cànovas o Manel Colmenero.

Tot plegat converteix l’Espai de Formació de l’Enològica amb la Wine.BS, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i l’Institut de FP d’Enoturismes en una aposta creixent per la difusió del coneixement vitivinícola en el conjunt del territori. El contacte directe, a més, que ofereix el centre entre els alumnes i el món empresarial és un altre dels valors a l’alça d’una oferta que a més d’ampliar-se es va potenciant a nivell de qualitat i reconeixement exterior.


ESCOLA D’ENOTURISME DE CATALUNYA
THE WINE BUSINESS SCHOOL 

Av. Catalunya 22 – Recinte de La Fassina
08720 – Vilafranca del Penedès
Tel . 93 817 19 95
Correu-e: escolaenoturisme@vilafranca.org
https://escolaenoturisme.vilafranca.cat/
https://thewinebs.vilafranca.cat/