Cunit vol millorar l’ocupabilitat dels seus ciutadans i de la comarca amb el servei SOM Cunit

SOM Cunit és el Servei d’Ocupació Municipal que es va posar en marxa el 2013 i que ara compta amb més de 2.000 usuaris i més de 190 ofertes de feina. El consistori vol reduir la taxa d’atur, que és d’un 18% (dades de la Generalitat a desembre de 2018) a través d’un servei amb una borsa de treball, cursos de formació i on les empreses poden buscar personal. El seu objectiu és “millorar la ocupabilitat” i “gestionar d’una manera àgil totes les ofertes de feina” segons explica el regidor d’ocupació i formació, Jaume Casañas.

El servei és accessible pels ciutadans de Cunit i per la resta d’habitants de la comarca, la que té la taxa d’atur més alta de Catalunya. SOM Cunit vol revertir aquesta situació a través d’un treball en xarxa: “la feina comarcal és molt important perquè la ciutadania arriba a molts més recursos i el número d’ofertes ha augmentat molt gràcies a formar part d’aquesta xarxa”, afirma Esther Asensi, tècnica d’ocupació i formació. A més de la borsa de treball i els cursos de formació, el servei també participa en convocatòries del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), en projectes finançats pel fons social europeu o projectes a nivell comarcal. A través d’aquestes convocatòries es vol ajudar als col·lectius que més difícil ho tenen per aconseguir feina, com els aturats de llarga durada, els majors de 45 anys o els que tenen una baixa qualificació.

Asensi assegura que el servei ha ajudat a baixar el percentatge d’atur de la ciutat, que al 2010 era de més d’un 20% i ara és del 18%. La tècnica d’ocupació i formació creu que el que fa diferent el servei d’ocupació municipal de Cunit d’altres serveis d’ocupació és la seva proximitat amb la ciutadania i la seva atenció personalitzada.

Per donar a conèixer més el servei, SOM Cunit celebra el proper 14 de març de 10 del matí a les 12 del migdia, a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit, la sessió informativa Connecta’t. L’objectiu és apropar els serveis del SOM i de l’Escola d’adults a la ciutadania, especialment a aquelles persones que busquen feina o necessiten formar-se. En aquesta jornada, a més, també s’ensenyarà com fer els tràmits més habituals, com registrar-se a la borsa, inscriure’s a un curs de formació que ofereix el servei o sol·licitar treballadors i publicar ofertes de feina.

Ara el repte que tenen des de SOM Cunit és acabar de donar-se a conèixer, créixer i consolidar-se com un servei d’ocupació municipal referent.


SOM CUNIT

Carrer dels horts, 5
Cunit
Tel . 977 67 62 92
Correu-e: somcunit@cunit.cat
https://som.cunit.cat/