Canyelles fa una aposta pel turisme de natura, familiar i esportiu

  • El govern municipal vol potenciar els atractius del municipi per aconseguir un turisme sostenible i de qualitat

El govern de Canyelles es posa com a objectiu aconseguir un turisme sostenible i de qualitat. Per això, el consistori posa èmfasi en els atractius principals del poble: la natura, el nucli antic o la seva gastronomia.

Pel que fa al turisme de natura, un dels eixos principals que vol destacar el govern, Canyelles està envoltada d’espais naturals com els parcs d’Olèrdola, el Foix i el Garraf. Recentment s’ha estrenat el Mirador de Montserrat, a l’entrada de Daltmar. Des d’allà es poden fer excursions a peu, en bici o a cavall, escalades, curses, entre d’altres. En aquest sentit, l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, afirma que “tenim un entorn envejable” i demana als propietaris forestals que tinguin responsabilitat del seu espai i el mantinguin net i segur. El municipi, a més, també forma part de la proposta enoturística de la Carretera del Vi.

El turisme esportiu és una de les altres grans apostes del govern municipal. Canyelles forma part de la iniciativa The Trail Zone, una plataforma que inclou rutes de natura per a fer a peu o corrents per alguns municipis de Catalunya. La característica és que són rutes respectuoses amb el medi ambient, que no deixen cap marca al recorregut, ja que tot funciona per tracks de GPS que es poden descarregar. D’aquesta manera es fusionen el turisme de natura i esportiu. Al llarg de l’any Canyelles és seu d’importants proves esportives, com és el cas de la competició d’escalada Non Stop La Facu, la Cursa de Muntanya Pic de l’Àliga o l’Sprint Vertical o la Cuabarrada de BTT. Huguet creu que Canyelles és “una població esportiva i saludable, que té a disposició pistes de pàdel, camp de gespa i al setembre s’inaugurarà el nou pavelló, on es podrà fer vòlei, patinatge o arts marcials, tots aquells esports que fins ara es feien a l’aire lliure”.

El nucli antic és central en aquesta aposta pel turisme. Precisament en aquesta legislatura l’equip de govern vol fer un projecte de remodelació i millora d’aquest espai per donar-li més relleu i un tractament molt especial, sobretot al voltant del Castell, perquè el nucli antic pugui ser un reclam turístic.

Canyelles no té hotels, però sí la Casa de Colònies El Pinar, així com també una quarantena d’allotjaments turístics. En aquesta aposta, també s’inclou un turisme familiar que pugui passar una jornada a Canyelles amb una gran oferta gastronòmica, com la reconeguda Fleca Bertran o els productes artesanals de Cal Deus, així com també gaudir d’activitats lúdiques i culturals que es fan al llarg de l’any, des de les diverses fires com la de Santa Llúcia, Vade Fires o la Fira del Solstici d’Estiu, fins a les festes majors o la Dixieland Tast.