El Consorci de Promoció Turística del Penedès reforça la seva oferta turístico-esportiva amb la Penedès 360 Challenge

El Consorci de Promoció Turística del Penedès continua la seva estratègia de promoció del senderisme i el cicloturisme al Penedès impulsant l’organització els propers 27, 28 i 29 de setemre la Penedès 360 Challenge en un cap de setmana en el que es combinaran l’esport i els aspectes lúdics del Penedès 360º.

La Penedès 360 Challenge tindrà com escenari principal el Pla del Penedès i oferirà la possibilitat de paticipar en una marató, una mitja marató i una cursa popular el dissabte 28 i en tres circuits de 10, 40 i 90 quilòmetres de BTT el diumenge 29. Tot això complementat amb un espai de fira, xerrades, activitats i tallers per a totes les edats, música i documentals.

Tal i com explica la responsable del Consorci, Núria Sala, “volem donar des del territori un nou impuls a l’oferta del Penedès 360º i pensem que un esdeveniment esportiu és una bona manera de fer-ho”. L’any vinent serà l’any del turisme esportiu a Catalunya i, sens dubte, serà una bona oportunitat. I és que més enllà de les curses a peu i BTT, la Penedès 360 Challenge vol convertir-se en una referència turística de primer nivell i la idea és que en els propers anys es pugui consolidar de manera definitiva i portar-lo a un municipi diferent cada edició.

Per a inscriure’s a qualsevol de les curses cal entrar al portal www.penedes360challenge.com i des d’allà seguir les indicacions. Existeix la possibilitat de participar de forma individual i també formant equips. Al portal s’especifica el formulari que cal omplir i els preus que s’han d’abonar per a prendre-hi part. Els circuits tant a peu com en BTT seguiran traçats per pistes rurals i diferents camins rurals asfaltats de la comarca i l’organització establirà un ampli ventall de temps per a que els participants puguin realitzar el recorregut atenent a les condicions físiques i el ritme de cadascun d’ells.

Núria Sala assenyala que “és una nova iniciativa que estem convençuts que adquirirà popularitat i que serà una nova manera de conèixer el territori de primera mà i d’una manera plenament activa”. Les activitats complementàries de la fira, les actuacions musicals o els tallers tindran com escenari el municipi del Pla del Penedès que en aquesta primera edició és el punt neuràlgic de la cita.

La introducció d’una prova esportiva en el programa Penedès 360º busca, també, incrementar el coneixement d’aquest programa lúdico-turístic en el conjunt de Catalunya. El Penedès 360º ofereix als visitants l’opció de fer rutes presestablertes pel Penedès amb BTT, bicicleta de passeig o a peu fent senderisme. Es tracta de rutes que s’allarguen entre 4 i 8 dies en funció de la modalitat triada, però que es poden adaptar a les necessitats i els temps del que disposen els visitants.

La col.laboració de més d’una vintena d’allotjaments rurals i cellers en el programa fa possible que els participants en els recorreguts tinguin a la seva disposició un extens ventall de llocs de pernoctació que faciliten el disseny dels itineraris. El Consorci vol destacar els itineraris que es poden realitzar amb bicicleta de passeig que permeten que tots els membres de la família s’impliquin en el recorregut que ressegueix la major part dels llocs d’interès que ofereix el Penedès.

De fet, el Penedès 360º dissenya itineraris a través de paissatges de l’Alt Penedès, Baix Penedès i el Penedès Marítim que inclou municipis del mateix Baix Penedès i Garraf. De fet, fins i tot, un dels recorreguts en BTT arriba a La Llacuna i Santes Creus.


Més informació
penedes360challenge.com