Santa Margarida i els Monjos, riquesa patrimonial i turística

Santa Margarida i els Monjos és el Castell de Penyafort. I el CiARGA. I el Molí del Foix. I el Remeiart i la Fira de la Transhumància. També és el mercat dels diumenges i el seu comerç i les rutes pel seu entorn. Santa Margarida i els Monjos és tot això i la seva gent. Un municipi amb una riquesa patrimonial immensa i una vitalitat infinita als carrers, les empreses, les entitats…

Una visita a Santa Margarida i els Monjos es vertebra a través de diferents propostes en dos eixos bàsics. D’una banda, el Castell de Penyafort, que des del segle XI s’ha anat transformant amb els anys en un recinte viu. L’espai ofereix dues propostes turístiques, la visita guiada de cada diumenge a les 11 i a les 12 del migdia, i La cuina dels frares, per descobrir a través de tres degustacions l’univers gastronòmic dels frares del convent (s.XVII-XIX).

D’altra banda, l’altra gran branca de l’interès històric i turístic del municipi és el CIARGA i el Refugi del Serral, on hi havia hagut l’aeròdrom durant la Guerra Civil. La visita es pot fer dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h i altres dies amb reserva prèvia.

Els productes turístics que s’ofereixen són les Menges de Guerra, visita amb tast del CIARGA i el refugi per conèixer els efectes de la guerra sobre l’alimentació de la població; la Memòria de la Guerra Aèria, que combina la visita al CIARGA i al Castell; Les Petjades del Vesper, activitat combinada i degustació al CIARGA i el refugi amb el celler Nadal, i Sabors en Temps de Guerra, visita combinada CIARGA i CIUDEB a Subirats. En tots els casos, per informació i reserves a turisme@smmonjos.cat o al 669 287 539.

I, acabat de sortir del forn, un atractiu turístic més per al municipi, l’Espai dels balls populars i les festes majors de Santa Margarida i els Monjos, La Quadra, nascuda per a la conservació i difusió de la cultura popular local.


Santa Margarida i els Monjos
www.santamargaridaielsmonjos.cat