Canyelles obre el curs escolar amb una nova escola de formació i ocupació

El govern municipal encapçalat per Rosa Huguet vol començar el nou curs amb la nova escola de formació i ocupació, ubicat en l’actual Espai de la Gent Gran. L’objectiu és fomentar la recerca de feina i la incorporació al mercat laboral a través de cursos i altres recursos formatius. Des de fa cinc anys s’ensenyen idiomes com l’alemany, en el marc del projecte ‘Alemany per l’Ocupació’, així com també francès, anglès o italià. A banda, el centre també tindrà un espai on els músics podran gravar les seves maquetes, els emprenedors podran impulsar el seu negoci i els estudiants podran estudiar en una biblioteca virtual, molt lligada a la universitat, i única a la comarca.

Concentrar tot el cicle educatiu infantil i secundari al municipi és una de les altres grans apostes del govern municipal. Es vol fomentar la cohesió social, facilitar la conciliació familiar, crear vincles amb el poble i fomentar la interrelació entre els joves de la mateixa edat. El municipi compta amb la Llar d’Infants municipal Els Patufets, on aquest any hi ha renovació de mestres, l’Escola Sant Nicolau i l’Institut Pla del Bosc. Aquest any els estudiants podran fer les seves activitats esportives i extraescolars al nou pavelló, que “a finals de mes ja s’hi podran fer classes i a la primera quinzena d’octubre ja estarà disponible per poder-hi fer competicions” tal i com afirma l’alcaldessa Rosa Huguet.

Una de les altres novetats d’enguany és que per primera vegada alumnes de l’escola Sant Nicolau i de l’Institut Pla del Bosc participaran en plens d’infància i joventut, on es convertiran en polítics. En allà aprendran què i com es fa un ple, quines polítiques s’hi fan, que ells mateixos podran decidir, i participar en els pressupostos participatius.

Paral·lelament a l’educació obligatòria i a la nova escola de formació i ocupació, el govern municipal també posa molt d’èmfasi en l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans, on es barregen les propostes de promoure la formació i l’ocupació.

Per la tornada d’escola d’enguany Huguet també desitja que es fomentin uns valors sostenibles i amables amb el medi ambient i de respecte als animals, perquè “el municipi ha de ser capdavanter en civisme”.


Ajuntament de Canyelles
canyelles.cat