Esgrima, art mil·lenari i esport olímpic

L’esgrima és un art amb milers d’anys d’història, símbol d’honor, de noblesa i de lluita que ha marcat l’evolució de l’home, des d’Orient fins a Occident, mitjançant cultures diverses. Per aquest art s’han alçats imperis i s’han enderrocat d’altres. Molts dels grans personatges històrics van ser grans esgrimistes, qualitat que sempre s’ha admirat en cadascun d’ells. Però l’esgrima no és tan sols Història, està present en l’actualitat. Mai ha desaparegut de les nostres vides, encara que no ens adonem.

Qui no ha estat alguna vegada entre l’espasa i la paret? O qui no s’ha sentit més ferit per una ploma que per una espasa? Qui no ha jugat mai amb la mítica Excalibur? L’esgrima, com la societat, ha anat evolucionant fins els nous camps de batalla d’avui en dia: L’ESPORT.

Per això l’esgrima s’ha transformat en un estil de vida, on l’esport permet desenvolupar qualitats molt apreciades en la nostra societat: Capacitat de treball, de superació, creativitat, resolució de problemes, respecte i col·laboració. Dins del món de l’esgrima no només es formen esgrimistes, també forgem persones.

Moltes vegades l’esgrima es resumeix com “l’art que combina l’elegància del ballet, l’estratègia dels escacs i l’energia de les arts marcials”. I no hi ha millor explicació que aquesta d’un esport que és molt cridaner pels seus moviments harmoniosos, on cada “tocat” ha arribat molt pensat i dins d’una estratègia, i on -encara que sigui un art marcial- no hi ha dolor físic, ja que no existeix mai el contacte directe. Hi ha un millor esport pels seus practicants que aquest, que desenvolupa tant la ment com el cos sense castigar-lo?

Fes de gran el que sempre has volgut ser de petit!

Si vols viure l’experiència de l’esgrima i descobrir tot el que aquest esport pot donar, no dubtis en passar per les nostres instal·lacions a la Ronda Ibèrica 89, de Vilanova i la Geltrú, on el Club d’Esgrima SAG disposa de les úniques instal·lacions equipades per gaudir d’aquest esport en tota la seva amplitud.

Al club d’Esgrima SAG trobaràs des de nivell de formació per a totes les edats (5-99 anys) fins a preparació per a la competició. Podràs desenvolupar-te en aquest esport al nivell que més s’adapti a les teves necessitats.

Trobaràs tota la informació de nosaltres a la nostra web www.esgrimagarraf.cat.

No triguis més i descobreix tot el que l’esgrima et pot donar!


CLUB D’ESGRIMA SALA D’ARMES GARRAF
Ronda Ibèrica, 89
08800 Vilanova i la Geltrú
T 686 65 41 22
E info@esgrimagarraf.cat
www.esgrimagarraf.cat


Club d’Esgrima Sala d’Armes Garraf


Club d’Esgrima Sala d’Armes Garraf


Club d’Esgrima Sala d’Armes Garraf


Club d’Esgrima Sala d’Armes Garraf