Professionalització en la gestió d’empreses vitivinícoles

La proposta del Postgrau Interuniversitari i la Wine Business School va néixer amb l’objectiu d’ajudar a les petites i mitjanes empreses del sector a professionalitzar la gestió i l’eficiència de les seves empreses a partir d’incorporar eines i procediments de gestió empresarial. Amb una visió molt transversal de l’empresa vitivinícola, per això el Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles contempla dos mòduls molt diferenciats un referent a la gestió i l’altra als processos més vinculats a l’elaboració on també persones que vulguin incorporar-se al món vitivinícola però amb altres formacions prèvies puguin trobar un espai d’especialització i relació amb les empreses.

Aquesta que presentem és la 4a edició, cada any hem realitzat millores a partir de l’avaluació dels alumnes la dels docents i els requeriments del sector.

La Fundació de la URV, juntament amb la Universitat de Vic (UV) i la Wine Business School proposem una edició del Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles amb novetats docents.

Coneixedors des del sector de la necessitat de comercialització que el sector està demandant, de vendre els productes, i els processos previs necessaris per a que aquest fet es pugui donar, aquest any proposem novetats amb temaris significatius i docents amb una llarga experiència dins el sector:

Millorant la gestió, per augmentar el coneixement de la cadena de valor en el producte vitivinícola i els casos pràctics del sector. Xavier Ybargüengoitia, professional amb una llarga trajectòria en el sector vitivinícola nacional i internacional, impartirà aquesta formació. Va ser el CEO d’Estates & Wines, i de Moët-Hennessy Espanya, durant 12 i 5 anys, respectivament.

Ampliant la comercialització, per endinsar-nos en noves formes de distribució i venda de vi i d’enoturisme a través de canals digitals. Amb Alícia Estrada, especialista en comunicació, comercialització del vi i enoturisme, jurat en concursos internacionals de vi, ponent i escriptora. És l’autora de la Guia anual “Els millors vins per menys de 10€” i autora del blog vinoturismo.

El programa de formació superior apropa als estudiants al sector del vi amb una metodologia basada en la resolució de casos pràctics sobre totes les àrees de negoci de l’empresa: des de la gestió, fins el màrqueting, la comercialització i la pròpia producció del vi, dedicant un capítol molt important al tast de vins i caves, nacionals i internacionals d’una gran qualitat i reconeixement.

Els alumnes organitzen cada any una fira comercial “FEM UN TASTA VINS” on per equips creen des de la marca, l’argumentari de venda, els elements de comunicació com un simulació un complert cas pràctic que més de millorar el seu procés d’aprenentatge, a partir de les avaluacions del públic assistent cada any hi ha vins que han pogut millorar diversos elements, i aquestes millores han servit per a que aquest producte es pugui comercialitzar de manera real en diversos casos amb molt èxit.

Si ets professional del sector vitivinícola i vols aprofundir més i tenir més coneixements sobre com gestionar bé una empresa o si vols formar-te dins del món enològic i poder convertir-te en un professional especialitzat dins del sector.

Si ets un titulat universitari i tens ganes d’emprendre la teva pròpia empresa dins del sector vitivinícola i vols saber per on començar i tenir uns bons fonaments per tal de fer viable el projecte. O ets un titulat universitari que vol assolir els coneixements i habilitats necessàries per desenvolupar tasques directives en aquest sector.

Especialitzar-te i convertir-te en un professional d’un sector en ple creixement, on cada vegada hi ha més competència i es demanen perfils professionals d’excel·lència.

El curs d’ofereix la possibilitat de formar-te des d’una doble vessant: la viticultura i de màrqueting i gestió empresarial. El professorat és altament qualificat i referent dins de diversos sectors: màrqueting, sector vitivinícola, emprenedoria, empreses, etc. i amb molta experiència.

Incorprem visites de camp amb empresaris del sector que et permeten contrastar tot el que has après.

Una amplia opció de sortides professionals: direcció i gestió d’empreses del sector vitivinícola, tant elaborades, distribuïdores com comercialitzadores; departaments financers, comercials, màrqueting, persones i operacions d’empreses del sector vitivinícola, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç


THE WINE BUSINESS SCHOOL
C. Amàlia Soler, 27
08720 Vilafranca del Penedés
Teléfono: 931 694 102 – 628 264 521
E-mail: info.wbs@thewinebs.com
http://www.thewinebs.com/
Twitter


Mª Rosa Ferre. Vinyes de Font-Rubí