6 consells per a protegir correctament el teu habitatge d’ERSM Insurance Brokers

Per a protegir un habitatge, així com el patrimoni del seu propietari, cal tenir en compte que es imprescindible tenir una assegurança de llar. Aquest tipus d’assegurança és de les més contractades al nostre país. Però, saps què has de tenir en compte per a protegir correctament l’habitatge? A continuació, trobaràs sis consells importants que cal saber.

1- Cobreix bé el continent de l’habitatge

El continent en una pòlissa de llar comprèn l’habitatge en si mateix, és a dir, l’estructura física i les dimensions, com les parets, les portes, els armaris encastats, el bany,… Si ets el propietari del pis, cal que contractis el capital de continent correcte per cobrir-te davant el pitjor accident. No tinguis en compte la pòlissa de la comunitat perquè el continent pot estar mal assegurat, i si l’habitatge pateix un accident no rebràs la indemnització correcta. Per això, no et confiïs i contracta una assegurança privativa per a casa teva amb un capital correcte i oblida’t de la pòlissa comunitària.

2- Calcula el valor del contingut de l’habitatge

El contingut és tot allò et pots portar amb tu si algun dia canvies de pis o casa. Per exemple, haurem de tenir en compte els mobles, electrodomèstics, roba i la decoració. Abans de contractar l’assegurança de llar, fes el càlcul de tot el què costa el contingut perquè si pateixes qualsevol accident que afecti les teves pertinences, rebràs la indemnització correcta pel valor del que s’hagi trencat o espatllat. Si vols pots conservar les factures de tot allò que hagis comprat per moblar i equipar la llar, però no són obligatòries.

3- Declara individualment els objectes de valor

Hi ha objectes que s’han de valorar individualment i ser especificats en l’assegurança com ara les joies o determinats objectes com poden ser quadres, col·leccions d’art o similars. El millor és que contactis amb un corredor d’assegurances perquè t’ajudi i assessori en tots aquests aspectes. En aquest cas, la companyia sí demanarà demostrar preexistència de les joies i/o/ objectes de valor. Si pots demostrar-ho amb fotografies serà suficient.

4- Una bona cobertura de Responsabilitat Civil

La Responsabilitat Civil és una de les cobertures que tota pòlissa de llar inclou ja que cobreix els danys que pugui fer l’assegurat a un tercer. Aquest tipus de danys poden ser deguts a filtracions per aigua o a objectes que es precipiten des d’una finestra, la teulada o la façana, entre d’altres. Fins i tot, és habitual que si causes un dany a un tercer fora del domicili -atropelles a un vianant amb la teva bicicleta- la Responsabilitat Civil de la pòlissa et donarà cobertura. Et recomano que per estar ben protegit davant un accident fortuït a un tercer, tinguis contractat el capital mínim de 600.000 euros i, a poder ser, d’1 milió d’euros.

5- Protegeix-te davant un desastre natural

Pel simple fet de tenir contractada una assegurança de llar, si la zona on està ubicada pateix algun desastre provocat per la naturalesa (vents huracanats, inundacions, terratrèmols,…) tindràs cobertura però en aquests casos no és l’asseguradora qui se’n faci càrrec, sinó el Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS). El Consorci només cobreix danys en habitatges que ja estiguessin assegurats.

6- La teva assegurança no pot basar-se en el preu

Abaratir una assegurança és fàcil: només cal reduir les cobertures. Però pot ser que això no sigui el més convenient. Llegeix la pòlissa que vulguis contractar i mira en què tens cobertura i fins quins capitals. Posa’t en la situació dels possibles accidents o riscos que podries patir i pregunta’t si la pòlissa que estàs a punt de contractar te’ls cobreix.

Aquests 6 punts són importants a l’hora de voler contractar una assegurança per a la llar. Et recomanem que paris a pensar-hi i no deixis sense cobertura tot allò essencial i de valor. L’experiència ens diu que només valorem la utilitat d’una assegurança quan pateixes un accident. Per evitar emportar-te una sorpresa o mala experiència, dedica-li uns minuts a fer un petit estudi del que tens i què passaria si ho perdessis per culpa d’una inundació, robatori o incendi. I recorda, dirigeix-te a un corredor d’assegurances si tens qualsevol dubte, t’assessorarà i aconseguirà la millor assegurança al millor preu.


ERSM Insurance Brokers

T’assessorem i expliquem les assegurances perquè triïs la que millor s’adapti a tu
Av. Jaume Balmes, 35
938154000
Vilanova i la Geltrú
https://www.ersmgrupo.com/