David Centre de Massatges: experiència consolidada en Medicina Tradicional Xinesa

David Centre de Massatges va inaugurar-se farà 8 anys i va néixer d’un projecte personal del terapeuta David Sánchez. Després de tot aquest temps, la clínica no deixa de rebre nous pacients que creuen en la Medicina Tradicional Xinesa, en les seves tècniques i en la professionalitat del seu terapeuta, que és també tutor de la Fundació Europea de la Medicina Tradicional Xinesa. La seva filosofia se centra en l’energia vital on es regula l’equilibri espiritual, emocional, mental i físic a través de les forces oposades del ying i el yang.

Després de tota l’experiència que acumula el terapeuta David Sánchez amb la seva formació, experiència laboral i tasques humanitàries – l’última ha estat un viatge a Cuba per portar medicaments, roba i formar a terapeutes d’una cadena hotelera del país – llançarà unes franquícies al seu nom perquè puguin haver-hi clíniques amb la seva mateixa filosofia allà on vulgui algú obrir-ne una. El requisit bàsic: compartir la seva filosofia i la seva manera de veure el món.

Heu començat el projecte de les franquícies per poder trobar David Centre de Massatges arreu del món. En quin moment decideixes posar-lo en marxa?
En el moment en què veig que vull repartir la saviesa que tinc. Arriba un punt que has de començar a delegar en els altres, jo he treballat molt, he aconseguit els objectius que m’havia proposat i vull que aquests mateixos arribin a altres persones i a moltes parts del món. També han començat a arribar més peticions de gent que li interessa i vam decidir apostar per aquí.

I per què no canviar de local i ampliar la plantilla que tens a dia d’avui?
Perquè estaria perdent la meva essència que ha crescut en el local on estem ara, un local que vaig fer amb les meves mans. Per a mi el meu local té alguna cosa especial. Si hagués de canviar seria per necessitat, però a dia d’avui no vull canviar-me i anar-me a una clínica més gran perquè això significaria abastar moltes més persones i ara mateix no puc. Darrera de cadascun dels pacients que venen a la clínica estic jo, en saber què s’ha de fer, com s’ha de fer, és un estrès constant i com he dit abans, vull començar a delegar i donar l’oportunitat a gent que està interessada en la meva manera de fer, que ells puguin tenir un lloc com el que tinc jo a aquí.

El David abans de tenir el seu propi centre treballava a una clínica privada. Veient que no podia aplicar els seus coneixements ja que tot funcionava per protocols i era molt estricte va decidir que volia fer un canvi. Volia que arribessin a la societat els seus coneixements.
Per això va decidir muntar el seu centre al local del C/Santa Anna, nº73.

Com va ser el procés fins arribar a tenir el teu centre?
Va ser molt dur. Vaig fer un pla de viabilitat i ningú apostava per mi, perquè els preus que posava i el marge de benefici era tan petit que no convencia. Però jo estava molt convençut.

Sempre que passava per davant d’aquest local veia que estava abandonat, abans hi havia un antiquari. Vaig decidir llogar-lo tot i que les finques a les qual pertanyia em van arribar a oferir altres llocs i els veïns deien que era un local amb poca confluència i no era un bon lloc. Però m’era igual, li veia alguna cosa especial.

Creies en tu i en el teu projecte.
Així és. Sortia de treballar i a les nits em venia a aquí, a netejar, a treure mobles… Vaig vendre, o més ben dit, malvendre, l’únic cotxe que tenia per poder mantenir-me a mi i a la meva família, vam anar molt apretats. De fet, vam estar durant molt temps sopant cada nit arròs, però era igual, jo m’adapto a tot.

També vaig arribar a amagar-me i recollia escaioles dels contenidors dels centres de guixos. Carregava a les nits el que sobrava i m’ho enduia cap aquí. Així que al principi, de qualsevol cosa vaig aixecar parets. Vaig aixecar-ne dues, vaig aixecar la persiana i vaig començar a treballar amb tota la il·lusió del món. Primer sol, després amb un ajudant i fins ara que en tinc 7.

Així que aquesta clínica té tota la meva essència, tota la meva energia i per això tampoc ara vull canviar de local. No ho vull perdre perquè aquí ho tinc tot.

El teu esforç, constància i saviesa també t’han portat a fer moltes tasques humanitàries. L’última ha estat a Cuba. Quina és l’experiència que t’emportes?
Sí, fa unes setmanes vaig anar a Cuba per portar medicaments i roba. A més a més, vaig ser convidat pel grup Globalia i una cadena d’hotels per fer una trobada de dos dies on vaig formar a massatgistes de l’hotel Be Live Experience.

És molt curiós com a l’altre costat de l’oceà, la Medicina Tradicional Xinesa està tan integrada a la societat. Tenen menys recursos tan tècnics com econòmics però està molt valorada, acceptada i forma part del dia a dia de les persones.
Queda molt per fer i per aprendre a aquí.

David Centre de Massatges treballa amb tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa com el Tui Na, Tailandès, acupuntura, auriculoterapia, drenatges limfàtics i ventosateràpia, entre d’altres. També treballa amb productes propis de la casa Obbarahouse entre els quals es troba la crema Esencia de la Cruz, una crema creada per ell i amb una composició natural i sense químics.


David Centre de Massatges i Teràpies

C/ l’Estudi,15 amb cantonada C/Santa Anna, 73
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 93 8 14 87 21 | 603 27 56 24
terapiasvilanova.mtc@gmail.com
www.davidterapiasvilanova.com

David Sánchez