L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ofereix la tercera edició del cicle formatiu de grau superior de tècnic d’Enoturisme

L’Institut de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya, reconegut pel Departament d’Ensenyament de Catalunya, amb seu a l’Escola d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès, torna a oferir enguany, per tercera vegada, un cicle formatiu de grau superior de tècnic d’Enoturisme (CFGS) amb el títol oficial de “Guia, informació i assistències turístiques, especialitzat en enoturisme” i impartit en modalitat DUAL.

El nou cicle, de 2.300 hores de les quals un miler són de pràctiques remunerades en la modalitat dual i amb 15 places ofertades, obre un ampli ventall laboral als alumnes que hi participin tenint en compte que un 75 per cent dels estudiants que l’han cursat en les edicions precedents han entrat en el mercat laboral de l’enoturisme.

Ester García, directora de l’Escola d’Enoturisme, explica que “estem parlant no només d’entrar en el mercat laboral, sino d’ocupabilitat en el mateix sector. Es tracta d’un senyal de qualitat de l’oferta que tenim en aquest cicle formatiu”. L’efervescència en la que es troba actualment el món de l’enoturisme genera una creixent demanda de les empreses del sector que busquen personal especialitzat que es faci càrrec del nou volum de feina i que, al mateix temps, promogui l’enoturisme amb accions innovadores.

El cicle formatiu de grau superior de l’escola contempla dos cursos, el primer eminentment teòric i el segon de pràctiques a les empreses. Ester García recorda que “les pràctiques a les empreses són remunerades el que permet als estudiants, al mateix temps que adquirir formació, cobrir la despesa econòmica del propi cicle”.

Portes obertes el 21 de març

Per tal de conèixer les instal.lacions de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i també el cicle formatiu propiament dit, s’ha programat tres jornades de portes obertes del centre educatiu situat al carrer Amàlia Soler de Vilafranca del Penedès. Els alumnes interessats podran conèixer de primera mà les matèries del cicle, saber els professors que les impartiran o obtenir més informació sobre el món de l’enoturisme que, tal i com especifica la mateixa Ester García, “es troba en una fase d’expansió de la qual només n’hem vist la punta del iceberg fins ara”.

El procés de preinscripció i matriculació del cicle es farà efectiu entre els mesos de maig i juliol seguint el calendari que estableix el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La directora de l’Escola vilafranquina assenyala que “en la jornada de portes obertes volem mostrar la potencialitat que té el curs”.

Un altre dels aspectes en el que posa l’accent Ester García és el de la qualitat del professorat que imparteix les matèries del cicle. Es tracta en tots els casos de professionals del sector que coneixen molt bé les necessitats de les empreses i, per tant, amotllen les classes a la realitat laboral que els alumnes es trobaran un cop treballin. Entre el llistat de professors de primer nivell es pot destacar la figura de Lluís Tolosa, un dels majors experts en la creació de guies d’enoturisme d’Espanya.

Ester Garcia incideix en el fet que el sector de l’enoturisme viu una fase de tanta expansió que moltes empreses vitivinícoles han passat, en els últims anys, de destinar un 80 per cent del seu pressupost a la producció a un 80 per cent del pressupost a l’enoturisme.


ESCOLA D’ENOTURISME DE CATALUNYA
THE WINE BUSINESS SCHOOL 

Av. Catalunya 22 – Recinte de La Fassina
08720 – Vilafranca del Penedès
Tel . 93 817 19 95
Correu-e: escolaenoturisme@vilafranca.org
https://escolaenoturisme.vilafranca.cat/
https://thewinebs.vilafranca.cat/