Recomanacions del centre UDITTA per millorar el benestar de les famílies en aquests dies de confinament

Davant aquesta alerta sanitària en la que ens trobem, des del centre UDITTA volem compartir un seguit de recomanacions per millorar el benestar de les famílies en aquests dies de confinament que consisteixen en consells per als pares, propostes per fer a casa, així com un seguit de material per poder-ho dur a terme. Com a adults, hem de poder respondre a les inquietuds i necessitats dels nostres fills/es, a la vegada que lidiem amb diferents sensacions negatives com la soledat, la incertesa, la ira, la tristor, l’angoixa o l’estrès. Confiem en que aquestes recomanacions us ajudin a millorar la situació que estem vivint i a proporcionar benestar als nostres fills/es, de ben segur que entre tots trobarem les eines necessàries #TOTANIRÀBÉ.

Consells bàsics per als pares

Com informar als nostres fills/es

 • Preguntar què saben ells i aclarir els seus dubtes, corregint la informació errònia que puguin tenir utilitzant un llenguatge adaptat a la seva edat i coneixements. Sempre, anant a les fonts oficials.
 • Promoure un espai de trobada per a la comunicació amb ells, on se sentin segurs i tranquils per expressar, escoltar i preguntar. Buscar estones per parlar sobre el tema, però sense saturar-los amb massa informació.
 • S’ha de normalitzar la situació perquè no sigui tabú i així evitar que es creïn arguments fantasiosos per compensar la falta d’informació.

Recomanacions de convivència

 • Mantenir la calma i controlar l’estrès establint rutines i seguint un estil de vida actiu. Seguir amb un horari semblant al que estem acostumats, ens donarà seguretat.
 • És un bon moment per transmetre mesures d’higiene i salut bàsiques, seguint les recomanacions de prevenció establertes i, com adults, donant exemple a casa. Amb els més petits, ho podeu fer a través del joc amb cançons, imaginant que són superherois…
 • Evitar un ús excessiu de les TIC i compartir estones de joc, oferint alternatives atractives per als més petits de la casa.
 • Tenir contacte diari a través de mitjans de comunicació (telèfon o videotrucades) amb els vostres familiars i amics.

Què podem fer si algun familiar està malalt?

 • Donar només aquella informació necessària i, si es pot, mantenir-hi el contacte.
 • Ajudar als vostres fills/es a expressar els seus sentiments vers el familiar mitjançant dibuixos, cartes i/o dedicatòries vàries.
 • Vigilar les nostres converses amb altres adults o sobre altres adults, entre ells el malalt, els nens ens senten i perceben la nostra por.

No hi ha escola, què puc fer a casa?

Us donem 6 consells per a que els nens continuïn aprenent des de casa:

 1. Ajudeu-los a organitzar el dia a dia mitjançant una rutina, d’aquesta manera fomentarem la seva autonomia. Una bona idea és realitzar un organitzador setmanal, com l’horari de l’escola, però a casa. És important que el feu de manera conjunta, que el decori per fer-se’l seu i que es col·loqui en un espai visible.
 2. Oferiu-los un espai propi. L’aula és una espai pensat per a ells i a casa també han de poder sentir-se igual de còmodes. En la mida del possible, feu que tinguin un escriptori amb la seva organització de documents i sense massa distraccions.
 3. Feu una checklist de tasques. Als nens els motiva molt tenir un organitzador amb una llista de tasques que han de fer i anar marcant si les han fet o valorant com els ha anat, per exemple, amb caretes o gomets. Us podeu seure a primera hora del dia i decidir conjuntament les tasques i, al final del dia, valorar-les conjuntament.
 4. Jugueu! L’aprenentatge és un acte social, la interacció amb els altres  potencia enormement l’aprenentatge. Per això és imprescindible que planifiqueu una activitat per fer-la amb ells. Jugant, t’emociones, rius, cooperes…. i aprens!
 5. Feu exercici! Podeu fer Ioga en família o servir-vos dels recursos il·limitats que trobem a la xarxa per practicar esport.

MATERIAL

A continuació, us deixem un seguit de material variat amb els respectius links per tal de que pugueu accedir al contingut.

https://totnens.cat/imprimibles-gratuits-per-a-nens/.

 • Namaka, Subscripció gratuïta a la revista digital:

https://revistanamaka.com/subscripcio-revista-infantil-namaka/.


UDITTA

Teléfono: +34 644 633 853
Email: info@uditta.com
https://www.uditta.com/