La FEGP davant la crisi del coronavirus: accions en marxa

La FEGP, la Federació Empresarial del Gran Penedès, va posar en marxa un seguit d’accions extraordinàries després del passat Consell de Ministres del dia 12 de març en relació a les primeres mesures d’urgència per combatre la crisis del Covid-19. La primera acció de la FEGP va ser en termes de logística, el teletreball de l’equip tècnic,  per garantir la salut dels treballadors alhora que donar servei al miler d’empreses associades en assessorament, informació i acompanyament. Un canvi ràpid gràcies a la gestió dels associats que donen serveis en telecomunicacions, informàtica i serveis d’internet.

Servei d’Assessorament

Un dels objectius de la FEGP, és atendre les trucades  dels associats per consultes d’àmbits diversos. Ara més que mai, aquest servei és del tot necessari i cal donar un primera resposta ràpida, resolent dubtes i contrastant opinions. Un 80% de la cerca de solucions ha estat i està sent en l’àmbit laboral.

La Federació té un cos de socis amb qui es signen convenis de col.laboració i s’ofereixen els seus serveis a associats en format de consulta gratuïta. L’èxit d’aquest servei d’assessorament és gràcies al compromís d’aquestes empreses i la seva professionalitat. La via per sol·licitar informació a través d’aquest servei és la trucada telefònica al telèfon de la FEGP, on una persona de l’equip dirigirà la consulta cap a una de les empreses assessores, o via l’email socis@fegp.cat. El servei és totalment confidencial.

 Comunicats Empresarials > Defensa dels Interessos Empresarials del Territori

Una altra actuació engegada per la Junta Directiva de la FEGP, arrel del primer paquet de mesures aprovades per les autoritats i la publicació del Real Decret Llei 8/2020,  va ser emetre dos comunicats defensant els drets del teixit empresarial i posant de manifest la insuficiència de les mesures aprovades. Aquests comunicats, més enllà de fer-los arribar a socis i entitats locals, es van dirigir als màxims organismes de la Generalitat i el Govern d’Espanya. Podeu accedir als escrits en aquest enllaç.

La FEGP, s’ha sumat també a les reivindicacions que en materia de turisme i comerç han pres darrerament diversos gremis i associacions, demanant mesures de caire fiscal per pal.liar els efectes negatius de la crisi. Veure notícia

 Ajudes Actives a l’Economia > Grup D’Energia

En moments com els que estem vivint, les empreses més que mai necessiten solucions que afavoreixin la seva activitat. El cost de l’electricitat és un dels principals frens per a la competitivitat de les empreses, particularment dels sectors industrial i turístic. La millor manera de reduir la factura elèctrica és a través de la compra agregada: un grup d’empreses consumidores amb capacitat de negociar les millors condicions.

La FEGP compta amb un Grup d’Energia, al voltant d’una cinquantena de membres. La participació en el grup de compra d’energia és oberta- exclusivament- a totes les empreses associades a la FEGP.

Fins ara, l’experiència del grup ens ha demostrat que les empreses que s’hi han adherit han pogut comprovar com la factura elèctrica es reduïa de manera significativa. En el darrer any podem afirmar que els seus membres han aconseguit un estalvi mig del 10% respecte a la compra individualitzada i que tots han disposat de l’assessorament de l’empresa Idonium Energy en la revisió de les seves condicions contractuals, així com en l’optimització dels seus contractes.

Per a molts autònoms i pimes, el consum elèctric  ha passat a ser nul o pràcticament nul, després que el Govern decretes el tancament de tots els establiments comercials, excepte aquells destinats a satisfer les demandes de primera necessitat. Sense consum, molts dels socis no necessitaran la potència contractada habitual dels seus establiments (terme fix) i que suposa al voltant d’un 40% del  cost de la factura.  Un ajust temporal en aquest cost fix, pot ajudar al soci a obtenir un marge d’estalvi en un moment crític per als seus negocis. Pots fer la teva sol·licitud per entrar al Grup d’Energia de la FEGP aquí

 Canal de Solidaritat

La gestió ordinària de la FEGP s’ha convertit també en un canal per la solidaritat. Alguns dels socis que treballen en l’àmbit sanitari o la cura de les persones han utilitzat les comunicacions de la Federació com a altaveu per demandes de necessitats bàsiques, així ho ha fet el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, la Residència Fontsanta i el servei d’ambulàncies MA. L’enginy d’empreses i autònoms per donar servei a les demandes i l’allau de trucades rebudes, deixa palesa la voluntat solidària del territori.

Altres empreses han ofert l’equipament destinat a la producció diària del seu producte per a la producció de material de primera necessitat.

Noves tecnologies, nous canals

En clau digital, la FEGP ha posat a disposició dels socis un nou servei d’“inFormació” dels propis associats a través de les xarxes socials, configurant un calendari de ponències de tot tipus de temes i formacions, amb una durada màxima de 60 minuts i obertes a totes les persones a qui els hi pugui interessar la temàtica que es tracta. En breu aquest calendari serà públic i el podreu consultar a través del nostre compte d’ Instagram @Fegpcomunicacio directament o per les vies habituals de comunicació de la  FEGP. També en el recent inaugurat canal de Telegram @FEGPInforma.


FEGP – Federació Empresarial del Gran Penedés

Informació: FEGP – socis – >
Telèfon: 938106700
E-mail: socis@fegp.cat
https://www.fegp.cat/