L’ajuntament de Sant Pere de Ribes vol posar en marxa un Marketplace de venda online

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes junt amb les associacions de comerciants Fem Ribes i UCER (Les Roquetes) estan mirant de posar en marxa un Marketplace a través d’una plataforma digital de venda online per donar suport al comerç local en la seva visualització i consolidació.

El Marketplace neix amb l’objectiu d’agrupar tot el comerç local en una única eina i incrementar el volum de negoci del comerç de proximitat. D’aquesta manera es podrà reforçar el teixit comercial i també ajudarà estar preparats per si hi hagués una altra onada de contagis per la COVID-19.

Aquesta nova plataforma serà pel comerç local un canal de venda directa amb els consumidors i suposarà poder mantenir la seva botiga oberta tots els dies i a qualsevol hora. Així, els clients podran fer la seva comanda i tenir servei d’entrega a domicili.

A banda d’aquest suport i ajut, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes junt amb Serveis Socials també està col·laborant perquè el comerç local participi en donar suport al consum de productes d’alimentació de les famílies més vulnerables.

Ajuts al comerç per pal·liar la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa una sèrie d’accions per tal de poder fer front a les conseqüències econòmiques que estan afectant al seu comerç local degut a l’expansió de la pandèmia per la COVID-19.

Una de les primeres accions que es van prendre va ser donar suport a la difusió de les campanyes dels comerços.

A més a més, es va contractar durant més de tres setmanes un servei de vigilància per controlar l’aforament del Mercat Municipal La Sínia i així assegurar que es complia amb les mesures de seguretat i prevenció tant pels paradistes com pels usuaris.

Els comerços locals són un dels grans afectats, ja que molts han vist com la seva activitat econòmica quedava aturada i, d’altres, com es veia minvada i afectada per la situació. De fet, a Sant Pere de Ribes els comerços han hagut d’adaptar-se a marxes forçades i molts d’ells que no oferien servei a domicili ara l’han començat a oferir. Alguns altres, han fet difusió a través de les seves xarxes socials sobre horaris i possibilitat de fer comandes electrònicament i després recollir-les presencialment.

A banda d’aquest suport electrònic, el consistori està tramitant ajuts als comerços, autònoms i petites empreses amb un valor de 360.000€.