10 experiències per conèixer l’enoturisme i la diversitat del Penedès

  • Són unes propostes ideals que combinen la visita als cellers i la integració amb un entorn rural únic de vinya, muntanya i mar
  • L’enoturisme és una fantàstica manera de combinar les activitats enològiques, culturals i patrimonials del Penedès

Segur que ara mateix us ve de gust recuperar ment, cos i ànima, gaudir de llibertat i de l’aire lliure. I segur que us heu adonat que hi ha joies per descobrir ben a prop de casa. El Penedès té un patrimoni paisatgístic únic i singular, caracteritzat per les seves vinyes, masies, elements d’arquitectura rural i múltiples cellers i caves que han conferit un reconeixement internacional a aquesta zona. L’enoturisme és una fantàstica manera de combinar les activitats enològiques, culturals i patrimonials. A més és un tipus de turisme que permet viure experiències en família o en grups.

Des del Consorci de Promoció Turística del Penedès us proposen 10 experiències per aquest estiu per visitar cellers, allotjar-se entre vinyes, tastar la gastronomia i els seus vins, i descobrir el territori amb les seves visites culturals o rutes de senders entre vinyes, formen part de l’oferta turística del Penedès.

Entre aquestes deu propostes destaquen les experiències als cellers. Amb més de 70 cellers visitables, des dels microcellers a les grans marques internacionals, passant pels cellers mitjans i els viticultors, el Penedès reuneix una de les ofertes d’enoturisme més àmplies mantenint un caràcter proper i autèntic. A la SHOP de Penedès Turisme pots reservar-hi un ampli ventall d’experiències diferents entre vinyes.

Cada celler té la seva singularitat. Visitar-los us permetrà conèixer la filosofia i la seva manera de fer, tot plegat afegit experiències gastronòmiques i de degustació, tasts amb enòlegs, elaborar el vostre propi vi, fer un tast en la terrassa o wine bar d’un celler i moltes més opcions.

Però el Penedès us ofereix propostes molt originals i diversificades. Per la gent aficionada al ciclisme, podeu recórrer el Penedès amb la ruta Slow Bike Penedès360º. És un recorregut circular per fer en bicicleta entre vinyes del Penedès. I com que és slow, està pensada per tenir temps de gaudir del paisatge, parar a fer un tast de vi en un celler i gaudir de la gastronomia en algun petit poble amb encant. Miravinya és una ruta organitzada al voltant de cinc miradors: la cadira, el Circell, la Bardera, el Balcó i Sant Pau. Des d’aquests punts la vostra visió del Penedès haurà canviat per sempre. Apropeu-vos a cada punt i, si ho voleu, utilitzant l’audioguia. No oblideu de fer-vos una selfie per recordar aquesta aventura i compartir-la amb nosaltres amb l’etiqueta #penedesexperience.

La diversitat de propostes compren també la visita amb autocaravana, una fantàstica manera de connectar amb la natura, trobar l’encant dels petits pobles i viure’ls entre els seus habitants. Actualment, el Penedès disposa de 12 àrees de pernocta, dins de la xarxa RV Penedès · Sites & vineyards. Tenen fàcil accés als nuclis dels pobles per comprar el pa o els seus productes típics i descobrir-ne els racons, per fer ruta a peu o en bici i el punt d’inici d’una ruta enoturística pels cellers propers.

El Penedès ofereix diferents contrastos que podeu comprovar amb la proposta Els 3 Paisatges del Penedès: Bosc, vinya i platja. I segur que t’has adonat que tenim joies per descobrir ben a prop de casa. Et sorprendràs dels 3 paisatges del Penedès: bosc, vinya i platja. Respireu aire pur al Parc del Foix, gaudiu de l’aigua al Parc dels Talls o al voltant de les Dous i del sol i les platges del Garraf i del Baix Penedès.

Vilafranca del Penedès, la capital del vi, mereix un dia de visita. La cultura, la tradició, la història, la vinya i el vi són aspectes que configuren l’ADN de la vila, així que és el punt de partida ideal per endinsar-vos en el turisme del vi, visitant un dels seus cellers o descobrint els orígens de la cultura del vi al VINSEUM. La ruta modernista, la ruta medieval amb realitat augmentada, la visita al cementiri patrimonial o un passeig pel centre de la vila us mostraran els seus racons més emblemàtics.

Per les persones amants del senderisme, i els reptes més exigents culminar algun dels 7 Cims del Penedès per conèixer la serra prelitoral a la seva vessant penedesenca. Entre d’altres el Puig de l’Àliga, del Montmell o del Puig de les Agulles són excel·lents miradors de quatre comarques.

La visita al CIC Fassina – Centre d’Interpretació del Cava, la vil.la Museu Pau Casals, la DO Vinífera, us permeten fer un tomb pel patrimoni i la història del Penedès. Si us fascina la història i us agrada caminar, us proposa una ruta circular de gran interès natural, patrimonial, cultural i turístic que discorre pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal.

Una altra proposta ecològica és visitar el Penedès de forma responsable i amb consciència, com per exemple fent la Carretera del Vi amb cotxe elèctric. Es tracta de la primera proposta enoturística amb emissions 0%, amb un alt valor històric i cultural.

Les deu propostes per aquest estiu al Penedès, culminen amb la visita de Sitges i Vilanova i la Geltrú, vil·les marineres fins on s’estén la Denominació d’Origen Penedès, com heu vist una terra amb enormes i diverses possibilitats.


Consorci de Promoció Turística del Penedès
Hermenegild Clascar, 2
08720. Vilafranca del Penedès

Telèfon: +34 93 817 01 60
Web: www.enoturismepenedes.cat

Experiències que has de viure al Penedès