Apreneu a navegar aquest estiu al Club Nàutic Vilanova, el port esportiu del Penedès

L’Escola de Vela ofereix aquest estiu el Campus Nàutic per a joves de 6 a 18 anys i Cursos Formatius per a totes les edats i nivells
L’entitat ha renovat el seu edifici social, amb nou servei de restauració, oficines, sales d’esdeveniments i una gran oferta esportiva i lúdica

Molt a pesar de la situació de la crisi del Covid19, el Club Nàutic Vilanova, aquest estiu està d’enhorabona. Aquesta entitat amb més de seixanta anys d’història està a punt de posar en marxa una espectacular renovació del seu edifici social i de les seves instal·lacions. Una acció que de ben segur deixarà el Club Nàutic Vilanova en condicions per convertir-se en un referent nàutic del litoral català i del mediterrani.

Es tracta d’una inversió de dos milions d’euros que el club ha afrontat sense cap ajut extern, prova de la bona salut d’aquesta entitat. Aquesta renovació consisteix que el nou edifici social conté al seu primer pis el restaurant El Nàutic, amb l’excelsa gestió de Cal Blay, tota una empresa de referència del món gastronòmic penedesenc. A la planta baixa d’aquest edifici s’hi ubiquen l’Oficina Esportiva, la Capitania Administrativa i les Oficines, el Saló Social, l’Escola de Vela i diferents espais que poden acollir congressos i esdeveniments d’empreses, entitats i particulars de fora del club.

A tot això s’ha d’afegir els serveis i instal·lacions ja existents com la piscina, el varador, vestidors, bugaderia, aparcament vigilat i gasolinera. Cal recordar que el Club Nàutic Vilanova gestiona 800 amarraments de 6 a 22 metres, a través d’una concessió de Ports de la Generalitat.

Amb aquesta concentració de l’edificabilitat s’ha aconseguit alliberar espai en favor de l’esplanada de vela lleugera que en aquests moments ja està en condicions d’acollir les competicions de primer nivell, fins i tot d’àmbit internacional. En aquesta esplanada, els usuaris de motos d’aigua tenen un excel·lent espai per deixar les seves màquines amb tots els serveis per portar-les a l’aigua.

Però el Club Nàutic Vilanova és deu de manera fundacional al foment de la nàutica. Per aquest motiu fa molts anys que va constituir la seva Escola de Vela que és la porta d’entrada d’infants i adults al mar. Per l’escola passen uns 2.000 escolars a l’any a través de diferents programes, dels quals destaca l’Esport Blau Escolar, que amb el suport de la Federació Catalana de Vela i la Secretaria General de l’Esport, és com una mena de setmana blava dels escolars del territori.

Però a més l’Escola de Vela ofereix cursos de formació per a totes les edats i nivells, a preus molt assequibles, que es poden consultar i contractar a través a cnvilanova.cat. Aquest estiu el producte estrella és el Campus Nàutic, que enguany tindrà lloc del 22 de juny a l’11 de setembre, adreçat a joves de 6 a 18 anys. Amb l’arribada de l’estiu, coincidint amb les vacances escolars, les ofertes d’esbarjo per als infants i joves són un element imprescindible per la majoria de famílies.

En aquest sentit, el Campus Nàutic del Club Nàutic Vilanova és una oferta ideal per aprendre a navegar i gaudir d’altres activitats esportives. El programa ofereix activitats formatives i lúdiques amb embarcacions de Vela Lleugera, Creuer, Paddle Surf, Caiac, tallers i altres activitats esportives. Es tracta d’una immillorable oportunitat per iniciar-se al món de la nàutica i del medi natural. Tot plegat sota la supervisió i conducció personal tècnic, amb la garantia i solvència del Club Nàutic Vilanova i la Federació Catalana de Vela.

El Club Nàutic Vilanova mostra un gran dinamisme esportiu a través de la seva secció de Creuers que organitza anualment dues proves obertes de primer nivell nacional, amb la participació de més de 50 velers. L’Equip de Regates de Vela Lleugera amb més de 30 joves esportistes està en condicions d’optar als pòdiums de totes les disciplines nàutiques. La secció de Pesca organitza diferents concursos socials i oberts, amb més 30 embarcacions participants. I la secció de Submarinisme també realitzar diferents activitats anuals i acull concursos nacionals de fotografia i vídeo submarí.

En aquests moments el Club Nàutic Vilanova ofereix una àmplia gamma de serveis i productes que fan molt difícil que ningú hi trobi el seu espai. Des de l’apartat gastronòmic, el lúdic i l’esportiu qualsevol persona hi pot tenir cabuda. Totes aquestes propostes es poden gaudir sense ser estar associat/da al club, però també es disposa d’una tarifa anual no vinculada a cap amarrament, amb la que entren importants descomptes en els serveis de l’entitat. Mai se sap d’on pot sortir aquest esperit nàutic, potser es troba ocult en totes aquelles persones que fins ara han volgut mantenir els dos peus a terra i elles mateixes s’han privat de la descoberta del mar i la seva immensitat de grandesa i sensacions. Ho podeu provar en família, que els infants gaudeixin de la nàutica sols o que els adults aprenguin o perfeccionin la seva navegació. El Club Nàutic Vilanova és per a tothom, és el port de referència del Penedès i tot l’Eix Diagonal.


Club Nàutic Vilanova
Rambla del Port s/n.
08800 Vilanova i la Geltrú

Tel . 928 150 267
Correu-e: oficinaesportiva@cnvilanova.cat
Web: www.cnvilanova.cat