El Portal del Roc, 20 anys compromesos amb el medi ambient des d’un singular pitch&putt al Garraf

El Portal del Roc és un sorprenent pitch&putt ubicat a Vilanova i la Geltrú en una antiga finca rústica que conserva l’arbreda, els marges i una peculiar cabana de pedra seca, juntament amb velles oliveres que encara donen les olives suficients per fer una petita producció d’oli, que es regala en alguns tornejos. Aquesta mentalitat conservadora respecte al passat agrícola de la zona, que podria semblar normal en un projecte actual, prové del compromís amb l’entorn i el medi ambient que els impulsors del projecte ja van prioritzar vint anys enrere.

El respecte per la història i el passat de la zona, així com uns innovadors criteris de sostenibilitat i estalvi de recursos, van convertir aquesta extensió de nou hectàrees en un camp de 18 forats, íntegrament regat amb aigua reciclada provinent del pantà de Foix, a través del canal de regants, i sota uns estrictes controls de consum i d’impacte mediambiental.

L’estalvi energètic, mitjançant carregadors d’energia reactiva i l’ús de llums de baix consum, el manteniment exhaustiu de la maquinària per garantir-ne el bon funcionament i una durada òptima, les mesures fitosanitàries preventives per evitar possibles malalties de la gespa, i una especial atenció a l’abocament d’aigües residuals, amb una depuradora biològica pròpia, són algunes de les raons que han afavorit el reconeixement del Portal del Roc amb la primera certificació Biosphere que s’atorga a un Pitch&Putt a Catalunya.

Joan Hernández, ànima del club, creu que el Portal del Roc és un actiu de Vilanova i de la comarca que, sovint, passa desapercebut perquè queda als afores de la ciutat, però està satisfet de l’impacte que genera en aquells que arriben a la finca per descobrir una nova manera de gaudir de l’esport i la natura.

Més de 150 abonats practiquen el pitch&putt de forma habitual al Portal del Roc i l’escola aglutina una vintena d’infantils i juvenils. Per al club és molt satisfactori veure que infants i joves s’introdueixen en la pràctica d’aquest esport, però també tenen una especial atenció als jugadors sèniors. Una de les motivacions del Portal del Roc és trencar amb la imatge elitista del golf i convertir el pitch&putt en un espai per al retrobament familiar, i per al creixement personal i professional.

Precisament, una de les activitats que més satisfaccions donen entre els usuaris és la pràctica del pitch&putt amb grups d’empresa, com a eina de consolidació d’equips de treball o d’intercanvi entre companys. Segons Hernández, cada vegada hi ha més empreses que donen valor no només a les activitats d’incentiu, creant tornejos entre la plantilla, sinó també a la possibilitat de compartir experiències en equip, aprenent un esport nou (amb monitors del club) i obrint la ment a una nova mirada que es pot projectar també en diferents àmbits professionals.

Des del 18 de maig, el Portal del Roc ha reobert les portes integrant-se al procés de desconfinament, tant al camp com al restaurant, amb totes les mesures higièniques i de seguretat necessàries per garantir estades satisfactòries amb el mínim risc de contagi.

Article publicat a Revista Perspectiva FEGP 


PORTAL DEL ROC, PITCH&PUTT
Camí de la Talaia, s/n
08800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon: +34 616 479 852
Correu-e: info@portaldelrocpitchandputt.com
Web: https://portaldelrocpitchandputt.com/

Instal·lacions del Pitch&Putt Portal del Roc