Sant Pere de Ribes un espai familiar i saludable de proximitat

El Parc del Garraf i les vinyes configuren un entorn perfecte per visitar aquest estiu.

La història local, les tradicions i la riquesa natural de l’entorn fan de Sant Pere de Ribes un racó perfecte per descobrir la gastronomia i els vins del Penedès.

Al bell mig de la comarca, Sant Pere de Ribes es posiciona com un dels municipis que millor defineixen l’essència del Garraf: història, tradició, cultura, festa, entorn natural, gastronomia i enologia.

Sant Pere de Ribes ofereix un ampli ventall de possibilitats durant l’estiu que converteixen el municipi en un punt de referència del turisme familiar en un entorn amable, tranquil i que aposta per un turisme saludable i sostenible.

“Estem en una situació estratègica entre Tarragona i Barcelona i al costat de poblacions tan animades com Vilanova i la Geltrú i Sitges, però el nostre potencial és el turisme sense massificacions”
Antonia Pulido, regidora de Turisme de Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes compta amb més de quatre quilòmetres de Parc del Garraf dins del seu terme municipal, un entorn natural caracteritzat per la formació de coves, avencs, dolines i rasclers. Les masies disseminades pel territori es troben, molts cops, envoltades per barraques de vinya i murs de pedra seca. Aquest original resultat és un dels principals atractius ecològics del parc i una de les marques d’identitat del municipi. I és que des de Sant Pere de Ribes es poden realitzar diverses rutes a peu per conèixer l’entorn: Partint del nucli de Ribes s’arriba al peu del puig Montgròs, de 358 metres, el pic més alt de la comarca. Igualment, el Parc del Garraf organitza al llarg de l’any un seguit d’activitats per a tota la família: excursions guiades, itineraris naturalístics guiats per bons coneixedors del territori; tallers, jocs de descoberta o passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants, i diversos tipus de tallers, visites adreçades al públic general que inclouen un taller pràctic.

Enoturisme

Les vinyes donen un color propi i obren un ventall de possibilitats a Sant Pere de Ribes. Amb una llarga tradició vitivinícola, el municipi té la singularitat de comptar amb diferents cellers elaboradors, una diversitat d’allotjaments de qualitat, masies rurals amb encant, hotels i habitatges turístics i una gran oferta de restauració, representativa dels productes de proximitat, de la gastronomia mediterrània. Cal destacar, juntament amb els cellers, altres productors artesans de formatge, foie, melmelades, mel, pastisseria amb productes com el Sabre de Sant Pau, les pedres del Garraf o les trenes de Santa Eulàlia com a postres típics.

Els americanos

A Ribes van ser molts els que van marxar a les colònies a fer fortuna a finals del segle XIX i principis del XX. Els ribetans que van tornar com a americanos i que representaven una petita burgesia local van ser l’origen del creixement urbanístic del segle XIX, gràcies a ells es van construir edificis singulars. Un episodi històric que es rememora cada any al maig amb el Retorn dels Indians.

“El nostre patrimoni històric, cultural i gastronòmic és un dels atractius per visitar-nos. A més a més, tenim un clima que ens envolta i acompanya per viure una experiència encara millor” explica Antonia Pulido.

Un dels recorreguts que es poden fer per lliure dels anomenats americanos o Indians passa pel carrer Major, plaça de la Font, plaça de la Vila o el carrer del Pi. Molt a prop, el barri del Palou ofereix la possibilitat d’allotjar-se en una casa típica d’americanos, coneguda tradicionalment amb el nom de can Cuadras. El centre neuràlgic de la vila, la plaça Marcer conté edificis amb un cert regust colonial. Al seu costat, la plaça de l’Església, es troba l’església parroquial de Sant Pere (Església Nova) construïda gràcies al capital indià, on s’alcen les seves torres bessones per damunt de la ciutat.

Comerç de proximitat

Sant Pere de Ribes compta amb dos nuclis de població, Ribes i les Roquetes. Ambdós tenen eixos comercials que conviden a passejar pels seus carrers i compten amb una oferta variada de diferents sectors comercials. el comerç de proximitat és un motiu més per gaudir de l’estada al municipi.

Aquest estiu, Sant Pere de Ribes és la destinació perfecte per aquells que busquen retrobar-se amb la natura d’una manera amable i sostenible, desconnectar en un espai de tranquil·litat amb una oferta de qualitat com la que t’ofereixen els allotjaments, els establiments de restauració i el comerç local. Descobrir el seu patrimoni històric a través de rutes autoguiades i degustar els productes de proximitat a càrrec de cellers i productors agroalimentaris locals.

Davant de la situació de crisi que estem vivint, gaudeix d’una escapada de proximitat i qualitat al teu abast.


Oficina de Turisme de Sant Pere de Ribes
Masia Can Puig. Carrer Major, 110.
08810 Ribes – Sant Pere de Ribes

Telèfon: 93 896 28 57
Web: www.santperederibes.cat/turisme