Aqualogia, el programa educatiu per explicar el cicle de l’aigua a l’alumnat

  • Sorea digitalitza el projecte i obre el període perquè els centres sol·licitin l’accés a l’aula digital.
  • El programa busca conscienciar sobre la crisi climàtica i promoure l’actuació col·lectiva per encarar-la.

Sorea apropa un any més els cicles natural i urbà de l’aigua a l’alumnat d’educació primària a través del programa AQUALOGIA, una iniciativa que s’actualitza en aquest nou curs i es converteix en una aula digital que busca promoure una actitud i un comportament positius cap al medi ambient mitjançant recursos educatius interactius.

Sorea ofereix gratuïtament aquest programa a les escoles dels municipis on gestiona el servei municipal d’aigua amb l’objectiu clar de sensibilitzar i conscienciar els més petits sobre el bon ús i la cura de l’aigua i del medi ambient. El període per sol·licitar l’accés a l’aula digital s’ha obert aquest 15 de setembre i finalitzarà el proper 15 de desembre del 2020. L’aula estarà disponible a partir de l’1 d’octubre de 2020 i els centres educatiu poden sol·licitar l’accés a l’aula digital a través d’aquest formulari: https://www.sorea.cat/ca/aqualogia

En aquest nou curs 2020/2021, el programa escolar de l’aigua, es digitalitza per tal de garantir l’accés a tots els continguts i recursos didàctics, ja sigui a l’aula o des de casa. El contingut del programa es troba en una aula digital específica per a cada grup escolar, on podrà accedir tant el docent com l’alumnat, de manera anònima. Els docents que vulguin realitzar l’activitat podran triar entre realitzar l’activitat a l’aula o en ús remot des de casa. Així mateix, disposaran d’un servei d’assistència pedagògica per resoldre dubtes i incidències i tindran al seu abast les eines per avaluar el progrés del grup.

El programa s’emmarca dins el pla estratègic de la companyia que estableix uns objectius per avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i fer realitat la sostenibilitat mediambiental i el compromís social. Mitjançant vídeos, jocs i experiments, els alumnes poden treballar a l’aula o a casa els usos que fan de l’aigua al seu centre escolar, com arriba aquest bé bàsic a les seves llars i quins tractaments han de fer per poder beure-la o per retornar-la correctament al medi natural.

D’una forma totalment lúdica i divertida, els alumnes entenen la importància de consumir l’aigua de manera responsable perquè té conseqüències sobre el medi ambient, la societat i l’economia. I és que les activitats estan adaptades als diferents nivells educatius (inicial, mitjà i superior), inclouen contes interactius, jocs digitals en els quals es localitzen els diferents usos de l’aigua al centre educatiu i experiments amb aigua. Sorea va començar a implementar el programa durant el curs escolar 2013/2014 en la seva modalitat presencial i aquest any l’ha adaptat al context sanitari en què ens trobem per poder continuar la tasca divulgativa que va iniciar ja fa 7 anys.