Canyelles amplia l’oferta formativa amb una especialització en formació professional agrària

  • El nou curs arriba amb novetats al municipi, que centra els seus esforços en la posada en marxa l’Espai Natura, un equipament vinculat al medi ambient

Canyelles amplia aquest nou curs la seva oferta formativa amb nous estudis de formació professional agràries a l’institut Pla del Bosc. És un primer pas per a un projecte més global i ambiciós que culminarà amb al posada en marxa de l’Espai Natura, un equipament que a més de recuperar una de les masies més emblemàtiques del municipi serà la seu de la Formació Professional vinculada al medi ambient i la natura.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, explica que es tracta d’una iniciativa molt engrescadora que complementa l’oferta del municipi per al seu jovent i que es pot convertir en un nou pol d’atracció: “ara Canyelles té l’oportunitat de tenir el seu espai de formació professional a Llacunalba. És un projecte de tot el poble, que necessitem per donar oportunitats als joves i que posa en valor el patrimoni natural de Canyelles”. Espai Natura s’ubicarà a la masia Can Ferrer de Llacunalba, un paratge emblemàtic, enmig de boscos i natura, molt ben comunicat, que té un gran valor dins de la història local: “Tenir la formació professional és la il·lusió de tot un poble que vol tenir cultura i educació i esperem que aquesta Casa de la Natura tingui aquests cicles de formació professional”. De moment, el departament d’Educació de la Generalitat veu amb bons ulls la iniciativa local i s’ha compromés a treballar per ampliar-la.

De moment, aquest nou curs l’Institut Pla del Bosc ja oferirà dos cursos de formació professional de la família professional agrària. Es tracta d’un PFI d’Auxiliar d’Activitats Forestals i un IFE d’Auxiliar en Cura d’Animals i Espais Verds.

Aquesta curs es confirma un dels objectius del govern municipal: “Vam començar amb una llar d’infants, vam seguir amb una gran escola i un millor institut. I després de la ciutat esportiva, de la qual també gaudiran els alumnes, tenim l’oportunitat d’anar endavant amb els cicles de formació professional perquè creiem que realment els necessitem com a instrument de cohesió dins del municipi. Si els joves no es queden a Canyelles, el municipi no té futur”.

La comunitat educativa de Canyelles ha preparat aquest estiu una tornada a les aules amb totes les garanties. Els centres tenen els seus protocols per la covid-19 i s’estan coordinant les entrades i sortides dels alumnes amb els guàrdies municipals per garantir la seguretat: “L’Ajuntament ha cedit espais als centres perquè els facin servir davant el curs. Tant des de l’escola com des de l’institut es faran servir algunes sales municipals per fer classes com ara el pavelló, l’Espai de la Gent Gran i la Sala Multicultural”, explica Rosa Huguet, que ha fet un missatge de tranquil·litat a les famílies per al nou curs.

Per completar l’oferta formativa de Canyelles, el centre dedicat a l’artesania Artífex ja ho té tot a punt per iniciar el nou curs a l’octubre.