El Centre Psique+Logo (antic Aprèn+) són especialistes en acompanyament familiar

  • Aquest any serà el setè inici de curs del Centre, com sempre, donaran atenció directe i on-line, sempre acompanyant la família, amb seguiment de l’escola/institut i professionals. Obrint-se a l’escola de pares i acompanyament adult. 

El Centre de referència de la comarca en diagnòstic i tractament en les especialitats de Psicologia, Psicopedagogia, Logopèdia i Teràpia Ocupacional-Integració Sensorial s’ha hagut d’adaptar a la situació dels darrers mesos per a poder seguir acompanyant a les famílies que atenien així com a les noves demandes arrel de la crisi de la COVID-19. Donada la situació o gràcies a ella, ha desencadenat des de fa mesos la creació d’una nova metodologia de treball i d’aquí que s’hagi reestructurat l’equip. Aposten per l’adaptació constant amb una base de formació continuada de les professionals sempre en continua comunicació entre elles per a oferir la major qualitat, seguretat i resposta real a les necessitats individuals, familiars i escolars.

Durant el confinament, el Centre va oferir els seus serveis en la seva totalitat mitjançant la plataforma on-line, de la qual valoren que ha estat un èxit, inclús actualment moltes famílies s’hi han acollit des de principi de curs! És cert que fa més d’un any que ja l’utilitzaven, sobretot des de la psicopedagogia i la psicologia, actualment s’ha treballat molt per a poder oferir totes les disciplines i ara ja poden valorar-ne resultats. Tot i així aposten pel contacte prioritzant les àrees que s’atèn edats primerenques tenint un protocol de seguretat en l’acollida/entrada, ràtios, neteja, etc. tot pensat per garantir les mesures sanitàries de petits i grans.

Elles volen fer ressò i recordar la importància de l’acompanyament professional, per la qual cosa aquest curs s’obren a la formació de pares i mares en educació emocional i gestió familiar des d’una mirada sistèmica per a dotar a les famílies d’eines i respostes en aquesta nova situació i les emocions que s’esdevenen. A part, volen recordar que són pioneres en sessions d’especialitats compartides, essent l’únic centre professional que fa Grups d’Habilitats Socials i de Gestió emocional, Grups+ de logopèdia i psicopedagogia i Grups d’estimulació del llenguatge per edats, també l’únic que treballa l’Optometria Comportamental i la Teràpia Visual de manera holística amb les altres especialitats. A més, el Centre està especialitzat en el diagnòstic i tractament de l’Autisme-TEA amb la seva Unitat A+TEA, en la que intervenen totes les disciplines del centre des del seu àmbit. A part, també es realitzen sessions individuals de totes les disciplines del centre.

Així doncs, aquesta setmana és molt important! Mirant enrere, tant professionals com famílies hem viscut sis mesos de moments difícils i ara toca tornar a la “nova normalitat escolar” adaptant-nos i anticipant la gestió de les emocions a les que farem front amb aquesta tornada a l’escola. L’objectiu actual del Centre és acompanyar a les famílies en aquest moment delicat, venim d’un impacte social, econòmic i psicològic-emocional que pot afectar-nos amb la pèrdua d’hàbits, insomni, ansietat o noves pors, tristesa, dependència a les pantalles, etc. Com tots sabem, els inicis de curs sempre són moments que cal cuidar (en parlem cada any a la nostra newsletter!) d’aquesta manera, aquest inici de curs més que mai, cal que els adults referents hi siguem presents, com a guies, acompanyant a expressar les emocions, donant resposta a les preocupacions, tornant a les rutines de manera flexible i mantenint la calma i tranquil·litat malgrat la situació, vivint amb el màxim d’optimisme i serenor.

BON INICI DE CURS 2020/21!


Centre Psique+Logo
Avinguda Cubelles 32
08800 Vilanova i la Geltrú
Teléfono: 93 510 90 72 / 647 055 708
E-mail: info@centreaprenmes.com
www.centreaprenmes.com


Hem fet molta feina en aquests darrers mesos i seguirem treballant per garantir la màxima seguretat vostra i nostra amb les mesures sanitàries i Protocol COVID-19 del Centre.


S’ofereixen, mitjançant les xarxes i obert a tothom, a l’acompanyament professional, compartint coneixements i experiències amb famílies i altres professionals. IG: @psiquemeslogo


De dreta a esquerra, Maria Psicòloga Infanto-juvenil, Clara Terapeuta Ocupacional, Esther Pedagoga-Psicopedagoga-Psicòloga Educativa, Èlia Logopeda infanto-juvenil, Olga Psicòloga especialista en el Trastorn de l’Espectre Autista-Terapèuta especialista en ABA. El Centre també compta amb l’Optometrista Comportamental i Pediàtrica, Terapeuta Visual i Psicomotricista (Sandra Busto), amb la Psicòloga perinatal-concepció-gestació-naixement, Psicòloga de parelles i per últim amb la Terapèuta-pedagoga especialista en sistema familiar (Manuela Silva).


El centre està ubicat a l’Avinguda Cubelles 32 de Vilanova i la Geltrú