Pilar Gargallo: “l’activitat educativa presencial ha de ser un Dret de la Infància que hem de garantir”

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya considera que ‘és un repte i una oportunitat per dissenyar i posar en pràctica uns currículums més globalitzats i fer uns aprenentatges més integrats’

La vilanovina Pilar Gargallo és la presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, un moviment docent que davant la tornada a les aules aquest setembre, defensa que “l’activitat educativa presencial ha de ser un Dret de la Infància que hem de garantir”. L’entitat ha apostat perquè les escoles i instituts obrin a tot l’alumnat aquest setembre de forma presencial en totes les seves etapes i atenent a tota la diversitat: “Els nois i noies necessiten tornar a l’escola, interactuar en un àmbit educatiu, refer el vincle amb els companys i companyes i amb el professorat”.

Per això, el moviment explica que els plans de reobertura per aquest nou curs han significat la redistribució d’espais en els centres educatius: “és un repte i una oportunitat per dissenyar i posar en pràctica uns currículums més globalitzats i fer uns aprenentatges més integrats. Caldrà establir i debatre els aspectes més essencials del currículum i desenvolupar-los. I alhora enfortir una acció tutorial més col·lectiva”.