Sitges amplia els ajuts al lloguer per arribar a les famílies amb més necessitats

  • L’Ajuntament destinarà més de dos milions d’euros per donar resposta a famílies en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per fer-se càrrec del lloguer.

L’Ajuntament de Sitges ha ampliat els ajuts al lloguer amb una nova dotació de 470.000 euros destinada a donar resposta a 124 famílies en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per fer-se càrrec del lloguer. La regidora d’Habitatge, Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “analitzant les sol·licituds ens vam adonar que hi havia un gran nombre de persones amb problemes reals per pagar el lloguer que, segons les bases de la convocatòria, en quedaven excloses”. Segons Júlia Vigó “vam considerar que era imprescindible donar resposta a aquest centenar de famílies, especialment tenint en compte que l’habitatge és un bé essencial i que ens trobem en un context excepcional, marcat per la crisi generada pel coronavirus”. En aquest sentit, Júlia Vigó ha explicat que “des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç molt important per trobar aquests diners, que hem hagut de treure d’altres partides municipals”.

En la convocatòria d’aquest 2020, un total de 577 persones han sol·licitat una prestació per al lloguer, una xifra que multiplica per sis la de l’anterior convocatòria. Entre les ajudes ordinàries (que han arribat a 1.410.000 euros) i la nova partida d’emergència (470.000 euros per aquest 2020 i 230.000 euros per al 2021), l’Ajuntament de Sitges dedicarà 2.110.000 euros a ajudes al lloguer per cobrir el període comprès entre el maig del 2020 i l’abril del 2021. La xifra suposa un augment de 1.700.000 euros respecte la convocatòria anterior, en què 85 persones es van beneficiar d’aquestes prestacions.

Habitatges de protecció oficial

Paral·lelament als ajuts per l’emergència social, l’Ajuntament de Sitges ultima els tràmits per iniciar les obres de la primera promoció de protecció oficial del municipi. L’Ajuntament de Sitges construirà un total de fins a 175 pisos d’habitatge de protecció oficial públic i de lloguer en tres parcel·les situades a la zona de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda (sector urbanístic PPU-1). Els habitatges es faran en 3 fases. La primera de 70, una de 43 i, finalment, una de 62 immobles, segons la previsió inicial. La promoció es durà a terme mitjançant la constitució d’un dret de superfície a 75 anys, a través del qual l’Ajuntament mantindrà la titularitat del sòl i permetrà a tres entitats Sense Ànim de Lucre (ESAL) la construcció i la futura gestió dels habitatges. Júlia Vigó ha avançat que els treballs s’iniciaran en breu i l’obra estarà executada en dos anys.


Ajuntament de Sitges

https://www.sitges.cat/