L’Ajuntament de Sitges valora la feina del comitè municipal d’assessorament per fer front a la Covid19

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges, Elisabeth Pérez, ha valorat positivament la feina realitzada des del comitè d’assessorament per fer front a la pandèmia de la Covid19. Un comitè que es va crear com a “reacció a la contingència” en un moment, on “no hi havia mascaretes pel funcionaris que havien de treballar al carrer” i van aconseguir-les, juntament amb gels hidroalcohòlics, entre d’altres accions, i que va continuar per donar resposta als problemes que anaven sorgint. En un principi, aquest comitè tenia les funcions de gestionar la crisi de la primera onada i es va desactivar al mes de juny. Però, la regidora va considerar que es necessitava en funcions d’assessorament, ja que els seus membres coneixien la malaltia i havien desenvolupat tot un coneixement al voltant d’aquesta.

De fet, la tasca del comitè també ha derivat a treballar conjuntament amb el comitè d’esdeveniments per coordinar i garantir les mesures de seguretat de les activitats culturals. Va treballar “intensament” amb el Festival de Cinema de Sitges, amb el qual, per exemple, es va decidir canviar les casetes que, normalment, s’instal·laven a la platja de Sant Sebastià, i col·locar-les davant de l’ermita de Sant Sebastià per ser un espai més ample. Però ambdós comitès també han treballat conjuntament en l’organització de les activitats que s’han fet a l’Hort de Can Falç, entre d’altres. L’ajuntament sitgetà ha fet una aposta per recolzar el sector cultural amb l’objectiu “d’enriquir” culturalment la vida dels ciutadans i “nodrir l’ànima”, ha destacat la regidora.

Aquest comitè d’assessorament, ha explicat Pérez, intenta avançar-se i treballar aquells aspectes que poden trastocar la vida de la ciutadania, que intenta “fer la seva vida normal al màxim” i a la qual la regidora ha volgut agrair el seu esforç i la seva capacitat d’adaptar-se als canvis continus”.

Festa Major

La regidora de Salut Pública també ha recordat un dels moments de “més tensió” que es van viure al consistori, ja que l’Ajuntament va tenir una certa incertesa del que passaria amb la Festa Major i com reaccionaria la ciutadania. Però, finalment, “el bon comportament de les colles i de tota la ciutadania” va ser “un exemple” i “ens ha encoratjat a continuar”. Pérez, per acabar, ha volgut animar la ciutadania a seguir les mesures de seguretat per evitar el risc de contagis.


AJUNTAMENT DE SITGES
Web: www.sitges.cat