L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú prepara un pressupost per donar sortida a les necessitats ciutadanes i minimitzar els efectes de la Covid 19

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat en una entrevista a l’Eix Diari que el consistori ja està preparant el pressupost per a l’any 2021. Un pressupost que l’equip de govern “constantment” modifica, ja que “cada dia té més introduccions, que s’han d’atendre i donar sortida” a les necessitats de la ciutadania, que continua patint els efectes de la Covid19.

Les primeres mesures que va posar en marxa l’ajuntament vilanoví estaven relacionades amb les ordenances fiscals –reducció de taxes-, però ara molts establiments tornen a estar tancats per les mesures decretades per la Generalitat i “s’han d’abocar més diners” per ajudar a aquelles persones que “no estan tenint ingressos”, ha remarcat Arnau.

Al respecte, l’alcaldessa ha explicat que cada dia atenen moltes peticions d’ajuts i els ajuntaments han estat “els primers que vam obrir la caixa. Al mes de març encara teníem una disponibilitat pressupostària, però ara sí que sí no podem obrir una cosa que no tenim“, ha admès. Arnau espera poder tenir una injecció econòmica mitjançant els recursos del fons local de cooperació i del fons de recuperació estatals, “essencials per atendre les necessitats reals dels ciutadans”.

Pel que fa a la crisi sanitària, l’alcaldessa ha assenyalat la diferència entre la primera i la segona onada. “La primera ens va agafar sense cap equip de protecció, sense cap coneixement i sense saber protocol·làriament quins camins s’havien de seguir, i ara, en canvi, aquests protocols s’actualitzen i sabem què funciona i què no”, ha explicat. També reconeix que la primera onada “ens va agafar amb por i aquesta por ens va fer actuar amb un cert bloqueig”, i aquesta segona onada “ens agafa amb frustració perquè no hem estat capaços d’evitar-la i tornem a tenir pèrdues de treballs, tancaments d’empreses i això provoca reaccions més elevades”.

Centre de Dia Masbau
La vulnerabilitat de les residències i els centres de dia ha estat molt present durant aquests mesos. De fet, el Centre de Dia Masbau de Vilanova fa una setmana va haver de tancar durant 14 dies per un positiu de Covid19. Olga Arnau sap que això ha comportat “una repercussió social i un malestar”, però ara “sabem detectar els casos i de seguida intentar posar-ne fre perquè la situació estigui controlada”. “Ja tenim un circuit muntat i abans això no ho teníem”, ha ressaltat.

Esperança
L’alcaldessa de Vilanova ha acabat amb un missatge positiu, tot i que admet que per a les persones que estan patint per aquesta pandèmia és “complicat veure la llum al final del túnel”, “hem d’agafar-nos de la mà i ajudant-nos els uns als altres”. Arnau també considera que després s’haurà de criticar “tot allò que no ha anat bé”, però també “aprendre d’una situació com aquesta”.


AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ
Web: www.vilanova.cat