L’Ajuntament del Vendrell, orgullós dels professionals de la Residència d’avis per la poca incidència de la Covid19

La residència d’avis de la Muntanyeta del Vendrell ha estat l’obsessió de l’Ajuntament del Vendrell . Tal com ha explicat el seu alcalde, Kenneth Martínez, el centre ha tingut “poca incidència” de la Covid19 gràcies a la dotació de recursos i als professionals que hi treballen –uns 60 professionals i 90 residents-. Martínez ha recordat el dia que li van comunicar el primer cas positiu per coronavirus al centre: “va ser el Divendres Sant quan m’ho van notificar i encara m’emociono, perquè va ser el pitjor moment viscut al llarg d’aquest 2020”. L’alcalde ha explicat que van viure “un moment d’impotència”, però, tot i aquest moment, van saber reconduir la situació per blindar la residència, i des de llavors els professionals porten sis mesos amb “una atenció màxima i seguint tots els protocols per evitar cap risc de contagi”. El centre, que rep una dotació pressupostària municipal de dos milions d’euros anuals, representa un objectiu “molt important” pel consistori, ja que les famílies han dipositat la seva confiança per cuidar els seus avis, ha destacat Martínez.

“Divendres Sant quan m’ho van notificar i encara m’emociono, perquè va ser el pitjor moment viscut al llarg d’aquest 2020” Kenneth Martínez

Ajuts econòmics i socials
L’alcalde del Vendrell ha detallat com han passat de la primera onada, comprant mascaretes per repartir-les a les cases de les persones de més 70 anys, a la segona onada, on els ajuts als autònoms i petites empreses del municipi són ara essencials. Durant aquest 2020, s’han dut a terme tres convocatòries amb un pressupost de 320.000 euros amb l’objectiu d’ajudar a totes aquelles persones treballadores, que han vist com havien de tancar els seus negocis per les mesures decretades. Tot i la incertesa de cara a l’any 2021, Martínez ha destacat que l’ajuntament estarà “en cada moment amb aquests col·lectius que estan patint directament els efectes de la pandèmia”.

Pel que fa a Serveis Socials, programes com “Fem Pinya” –de beques menjador per a escolars- o “Detectem” –destinat a l’assessorament o acompanyament de la gent gran del municipi- i que eren anteriors a la pandèmia de la Covid19, s’han readaptat a les noves circumstàncies. A més, el consistori va ampliar la partida de Serveis Socials amb 70.000 euros per fer front a mesures urgents, com el pagament de lloguers o una factura de gas. D’aquesta manera, es va facilitar a la ciutadania fer el procediment de pagament mitjançant una transferència.

Mòduls prefabricats al CAP 1
Una altra mesura posada en marxa per l’Ajuntament del Vendrell va ser la instal·lació de mòduls prefabricats al CAP 1 per atendre amb més seguretat els pacients. Per una part, els que s’han de vacunar de la grip i, per l’altra, els que s’han de fer proves PCR, sense interrompre el funcionament ordinari del centre de salut. Uns mòduls que s’han instal·lat a tocar del CAP 1, al parc que hi ha entre l’avinguda de Sant Vicenç i el carrer Transversal.


AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Plaça Vella, 1
43880 El Vendrell

Telèfon: 977 16 64 00
Web: www.elvendrell.net