L’alcalde de Sant Sadurní destaca el paper del voluntariat espontani sorgit de la Covid19

L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas, ha ressaltat el paper dels voluntaris que van sorgir de manera espontània durant els mesos de confinament. Un voluntariat que encara continua viu, coordinat des de la regidoria d’Acció Social. Un grup de gairebé 100 persones que encara estan disposades a fer qualsevol tasca amb la qual es requereixi ajuda, tal com ha explicat Ribas en la seva entrevista a l’Eix Diari. Segons paraules de l’alcalde, si alguna cosa positiva s’ha tret d’aquesta pandèmia és “la part humana que tenim cadascú”.

Un dels punts més vulnerables del municipi ha estat la Casa dels Avis, on s’han viscut moments molt crítics, com “el final de la primera onada quan vam tenir 47 persones contagiades, 12 de les quals van ser defuncions”, ha lamentat Ribas. En aquest context, l’alcalde ha destacat la col·laboració de la població que va ajudar amb recursos, fent bates, mascaretes, pantalles, etc. i van respondre a “la nostra crida”. Una situació que ha servit per detectar –ha dit l’alcalde- que s’han de canviar els circuits i “els treballadors han de realitzar unes altres rutines de desinfecció”. Una mesura pressupostada en 450.000 euros.

Pla de xoc

L’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar un pla de xoc de mig milió d’euros amb els vots favorables de tots els grups municipals. Ribas ha explicar que totes les partides anteriors, els programes electorals, etc. van quedar en un segon pla per portar endavant aquest pla de xoc. “L’avantatge és que la pandèmia ens ha pillat amb un ajuntament sanejat”, ha remarcat.
L’alcalde ha assegurat que estaran al costat de les persones que ho necessitin i considera que aquesta crisi econòmica a causa de la Covid19 és “molt diferent a la de l’any 2008, que va ser una crisi financera. Si s’aconsegueix frenar aquesta pandèmia, ens podrem tornar a aixecar més fàcilment”.

Cavatast i Fires

Enguany la celebració del Cavatast i les Fires s’han fet en un format especial, més reduït, i amb totes les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis. Però l’alcalde també considera que s’han estret conclusions positives. Si l’any vinent torna el Cavatast tal com es coneix, també hi ha la possibilitat de realitzar una edició més “professional”, és a dir, una edició més propera a la gent interessada a interactuar amb el cavista, i una altra, més popular, adreçada al públic en general.


AJUNTAMENT DE SANT SADURNI D’ANOIA
Web: santsadurni.cat