L’alcaldessa de Cunit repassa els canvis en la vida municipal provocats per la Covid19

Doblar la neteja de les escoles, les hores de desinfecció als carrers, la meitat de la plantilla de l’Ajuntament de Cunit teletreballant, l’adaptació del serveis, etc. Són alguns dels canvis que ha provocat la pandèmia de la Covid19. L’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha posat èmfasi com aquesta crisi sanitària ha modificat tot el pressupost municipal i gairebé totes les partides s’han destinat a pal·liar i minimitzar els efectes del coronavirus.

Carreras ha destacat “el canvi de xip total” que ha hagut de fer el consistori i, sobretot, ha reclamat l’ajuda d’altres administracions per poder arribar a tothom, ja que “els nostres pressupostos es troben en el moment final i per molts esforços que fem, no arribem”. Per aquest motiu, l’alcaldessa espera que part dels fons europeus puguin ser gestionats pels ajuntaments, ja que “som la primera porta dels ciutadans a l’hora de demanar ajuda”, i en el cas de Cunit “hem de tenir en compte que no tenim els mateixos serveis que una ciutat”.

El CAP, tancat per les tardes

L’alcaldessa calcula que el CAP Cunit es pugui tornar a obrir per les tardes, aproximadament, la setmana vinent. La baixa dels professionals que treballen per les tardes va provocar el seu tancament per part del departament de Salut. Malgrat les converses per reprendre la seva activitat i la recerca de personal sanitari adequat per prestar el servei, “no hem tingut sort”, ha lamentat Carreras.

L’Ajuntament ha donat suport al departament de Salut en la cerca d’aquest personal, però finalment hauran d’esperar a que aquests professionals es recuperin i puguin tornar a la feina el més aviat possible.


Ajuntament de Cunit
Carrer Major, 12
43881 Cunit, Tarragona, España

Telèfon: 977 67 40 80
Email: ajuntament@cunit.cat
Web: www.cunit.cat