Canyelles insisteix en adoptar animals en lloc de comprar-los durant el Nadal

L’Ajuntament de Canyelles ha començat una campanya per promoure l’adopció d’animals i no comprar-los durant aquestes festes nadalenques. L’alcaldessa del municipi, Rosa Huguet, espera que tothom entengui que “un animal no és cap joguina i necessitem que la gent continuï adoptant”. Amb el lema ‘Aquest Nadal, adopta’m’ es pretén conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals de companyia. En aquest sentit, l’alcaldessa ha valorat la feina que es fa des del CAAD, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, de la Mancomunitat Penedès-Garraf, i ha detallat la campanya solidària de recollida de mantes i material per als animals del CAAD. Tothom que ho desitgi pot portar les donacions a l’Ajuntament de Canyelles, i aquest després s’encarregarà de fer-lo arribar al centre.


Entrevista Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles

Des del consistori també es treballa en altres línies que busquen el benestar animal, com la convivència amb el veïnat, les actuacions amb les colònies de gats, o la formació per convertir la masia de Cal Ferrer de Llacunalba en un centre de Formació Professional vinculat al medi ambient i la natura, conegut com Canyelles Espai Natura. “Anirem pas a pas”, ha assegurat Huguet, per anant aconseguint els diferents projectes que l’Ajuntament té sobre la taula tenint en compte “les circumstàncies actuals de la Covid19 i les necessitats socials de la ciutadania”.

Control de colònies de gats
L’actuació de les diferents entitats animalistes, com Huellas Felices, o el voluntariat, fa que es puguin controlar les colònies de gats existents a Canyelles. Rosa Huguet ha explicat que l’Ajuntament intenta també a través de les castracions controlar les colònies, però “estem en plena natura i molts gats van i venen i aquest és un factor que també s’ha de tenir en compte”. Segons les dades del consistori, hi ha aproximadament 20 colònies al municipi, en les quals es té cura d’uns 300 animals. Unes colònies que es gestionen de manera coordinada amb diverses entitats protectores d’animals i voluntaris per garantir la protecció i el benestar dels gats de carrer i contenir la població dels mateixos. Els objectius són disminuir els problemes de superpoblació i garantir una adequada convivència de les persones amb els animals.

Rosa Huguet


Monogràfic patrocinat per l’Ajuntament de Canyelles