El CAAD Penedès impulsa una campanya per incentivar les adopcions de “gossos amb llicència per fer-se estimar”

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics posa en valor la bondat i energia dels gossos i gosses de races qualificades com a potencialment perilloses que busquen una família per aquestes festes.

Com cada any per aquestes dates, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa una campanya per fomentar l’adopció gossos i gats que viuen al centre i que podrien trobar una família aquestes festes. La cultura de l’adopció per sobre de la de la compra és un dels objectius del CAAD Penedès, que assenyala que les festes de Nadal són un moment ideal per donar el pas a l’adopció d’un nou membre a la família: “els animals no són objectes i no volem que es plantegin les adopcions com una opció de regal de Nadal o Reis, però aquestes festes són un bon moment per adoptar perquè les famílies tenen més temps per preparar l’arribada del nou membre i que l’adapció sigui fàcil i positiva”, explica Renata Bedós, cap de servei del CAAD.

Aquest any, la campanya se centra especialment en els gossos i gosses de races qualificades com a potencialment perilloses (GPP’s). Amb el lema «Gossos amb llicència per fer-se estimar», la campanya d’aquest any vol buscar famílies a desenes de gossos i gosses donant a conèixer les seves principals característiques i les virtuts d’uns animals que són tot “amor i companyia”: “són gossos que pertanyen a unes races determinades, però els tenim al centre i sabem que són molt amorosos, tenen moltes ganes de trobar una família, són dòcils i necessiten que els estimin, perquè se’ls ha colocat una etiqueta que dificulta les seves adopcions”, explica Abigail Garrido, vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

En aquest sentit, Renata Bedós concreta que els gossos considerats de races potencialment perilloses són “gossos que tenen exactament les mateixes necessitats que els altres, tenen moltes ganes de jugar, molta energia, i l’únic que volen és trobar una família”. Cal evitar la seva estigmatització, ja que es tracta de gossos molt sociables i afectuosos, però forts físicament i amb la necessitat de mantenir un estil i ritme de vida actius, aspectes que cal tenir molt en compte a l’hora d’escollir el candidat o candidata més adequat per a cada família.


Entrevista a Abigail Garrido i Renata Bedós, vicepresidenta i cap de servei del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf

La llei obliga que la tinença d’aquests animals s’acompanyi d’una llicència i una assegurança de responsabilitat, s’ha de passar un psicotècnic, el propietari no pot tenir antecedents penals i no el poden passejar persones menors de 18 anys, Tot i això fa que sigui més complicada la seva adopció, el CAAD anima a acostar-se al centre per conèixer aquests peluts. La campanya apropa l’experiència de diverses famílies i de voluntaris del centre que conviuen amb gossos d’aquestes races, mitjançant entrevistes que es poden veure a les seves xarxes socials del centre.

La Mancomunitat i el CAAD Penedès volen fomentar les adopcions, però també la tinença responsable per això s’han marcat com a objectiu en aquest mandat impulsar una ordenança compartida entre els 33 municipis per establir uns criteris per a la tinença i per al benestar dels animals: “vol ser un impuls cap a la cultura de la tinença responsable, és un repte important i un pas endavant en el civisme i la convivència”, explica la vicepresidenta Abigail Garrido.

Totes aquelles persones i famílies interessades en adoptar un animal de companyia, ja sigui un gos o un gat poden adreçar-se al CAAD Penedès enviant un correu electrònic a caad@mancomunitat.cat o trucant al 938100698 (opció 6).


Monogràfic patrocinat pel CAAD Penedès