Els mercats municipals de Vilanova i el sector primari es consoliden tot i la pandèmia de la covid-19

El regidor de Mercats municipals de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jaume Carnicer, ha fet valoració d’un any complicat per a tots els sectors econòmics, però que ha permès demostrar que el sector primari i els mercats “en plena pandèmia són essencials”. D’aquesta manera, el regidor considera que són sectors que s’han consolidat entre la ciutadania, que ha valorat “molt més” el producte de proximitat. Per això, Carnicer fa una valoració positiva de l’any viscut als mercats de la ciutat, tenint en compte com la covid-19 ha trastocat els hàbits i costums dels consumidors.

L’ajuntament vilanoví ha posat aquest any les bases per protegir aquest sector i també ha posat en valor els mercats municipals. La funció d’ambdós, segons el regidor, ha estat “molt important per seguir abastint productes als comerços”. La implantació del Pla Estratègic del Primer Sector, amb l’objectiu de defensar la producció local i la seva comercialització, es troba en una fase de diagnosi de l’estat actual, però “marca molt bé del que anirà venint”, assegura Carnicer. En aquest sentit, la ciutadania i els comerciants podran trobar els productes locals, nacionals i estrangers ben identificats i escollir tenint en compte “les necessitats i el moment”. La marca Vilanova, que ha estat “molt ben acollida” entre la clientela, també representa un gran repte per apropar els productes locals i que es donin a conèixer.


Entrevista amb Jaume Carnicer, regidor de Mercats municipals de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Pel que fa als reptes a mig termini dels mercats municipals, Jaume Carnicer reconeix que es treballa “dia a dia” per “adaptar els mercats amb les millores tecnològiques que mica en mica ho anem fent”, com “dotar-los de xarxa Wifi, millorar les informacions a través de diverses pantalles que instal·larem als mercats i consolidar la marca”.

Amb l’arribada de les festes nadalenques, el regidor afirma que no es faran les compres com altres anys, ja que es tracta d’un Nadal “atípic”, i aquestes seran “compres molt diàries”. Es farà “un consum més familiar, de proximitat i intentarem gaudir molt més de la companyia”. El Mercat del Centre obrirà els dies 23, 24, 30 i 31 de desembre de 7h a 14.30h, i la resta de dies en el seu horari habitual, és a dir, de dilluns a divendres, de 8h a 14h, i dimarts i divendres, de 17h a 20h. El Mercat de Mar obre de dilluns a dissabte, de 8h a 14h, i de dimarts a divendres, de 17h a 20h.


Monogràfic patrocinat per la regidoria del Primer Sector i Mercats Municipals de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú