Canyelles aposta per una educació formativa arrelada al territori

L’Ajuntament treballa en un nou centre de formació i ocupació que acollirà un espai coworking, una biblioteca i un aula d’estudi.

Canyelles ja està treballant en la transformació de l’Espai de la Gent Gran per convertir-lo en un centre de Formació i Ocupació, que acollirà un espai de coworking, una biblioteca virtual i aula d’estudi i formació. L’objectiu de l’Ajuntament és oferir propostes formatives lligades a l’ocupació i oferir eines i instruments als ciutadans per millorar les seves capacitats laborals i ajudar-los en la recerca de feina. L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha explicat que gràcies a una aportació de la Diputació de Barcelona es podrà portar endavant aquest nou centre, que busca oferir a la ciutadania “cohesió social i conciliació familiar”.

Un espai que tindrà un aula d’estudi dotada amb equipaments perquè els joves la puguin utilitzar; ordinadors amb connexió a Internet; espais per a nous emprenedors; estudis d’idiomes, per oferir projectes com el que ja està fent Alemany per l’Ocupació, posat en marxa des de fa set anys, i fer-ho amb altres idiomes com el francès, l’italià o l’anglès; un estudi de gravació per als joves músics que podran gravar les seves maquetes, etc.


Entrevista Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles

Canyelles Espai Natura

Canyelles també ha fet un gran aposta per oferir noves oportunitats formatives i de futur als joves amb la posada en marxa de la Formació Professional a l’Institut Pla del Bosc, que ofereix PFI Auxiliar d’Activitats Forestals i IFE Auxiliar en Cura d’Animals i Espais Verds. Un projecte que ha començat a funcionar aquest curs i que tindrà continuïtat amb el futur Canyelles Espai Natura, que s’ubicarà a la Masia de Can Ferrer de Llacunalba. Un equipament que acollirà la Formació Professional vinculada al Medi Ambient, la Natura, i la Família Agrària, i també diversos projectes d’aquest àmbit. Inclou activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural i tot un seguit d’activitats educatives dins l’àmbit de la natura. En aquest sentit, Huguet ha destacat que la idea és apostar per “tenir un Canyelles realment potent” en educació i ensenyament.

Tot el cicle educatiu

L’Ajuntament de Canyelles també ha valorat molt la seva aposta per la cohesió social i per tenir, en aquest sentit, tot el cicle educatiu al municipi. D’aquesta manera, es facilita la conciliació familiar i es creen vincles amb el poble i hi ha interrelació entres els joves de la mateixa edat. A més, els joves no s’han de desplaçar a altres centres educatius fora del municipi i, segons l’alcaldessa, es guanya qualitat de vida al municipi. En aquest moment, el municipi disposa de la Llar d’Infants Els Patufets, l’Escola Sant Nicolau i l’Institut Pla del Bosc. Aquest últim fa set anys que es va posar en marxa i ofereix els quatres cursos d’ESO, a més de la Formació Professional.

Artífex

El Centre de Qualificació en Oficis Artesans, l’Artífex, és un dels centres més consolidats del municipi i tot un referent. L’alcaldessa de Canyelles ha assenyalat que és un centre on es barregen les propostes de promoure la formació i l’ocupació, ja que permet formar-se en oficis artesans i aconseguir la titulació oficial, i afavorir l’ocupació amb projectes d’emprenedoria. En definitiva, segons Huguet, el govern municipal pretén aconseguir “un creixement educatiu des de l’àmbit municipal i consolidar-lo”.